Decembergrönt

14 december, 2015
Kategori:

Det smyger sig på lite mer juliga saker här hemma för varje dag som går. Inte minst gröna sådana såklart. Växter och saker från naturen smäller högra än glitter hos oss alla gånger (Om man frågar mig i alla fall. Edith kör nog hellre glitter och glamour, rosa plastgran och allt annat än less is more.).

Julstjärnor är fina såklart. Särskilt den här varianten med smalare och lite mindre blad tycker jag. Och så gillar jag ju att plantera i allt annat än krukor. Krukor kan ju för all del vara fint det med, men burkar och andra bruksföremål blir lite mer spännande!

Som hyacinter i kaffekoppar. 

Och så grönt från skogen förstås. Jag har faktiskt knappt tagit in nånting av lingonris och granris än. Den här julen kommer nog gå till historien som en av de enklaste här hemma. Även om jag alltid brukar hålla pyntet ganska simpelt så brukar det åtminstone dykt upp lite fler kransar och mer granris vid den här tiden… Men det kommer fler jular intalar jag mig själv och ligger kvar i soffan och vilar magen och fogarna.
Ett litet lingonrishjärta har det blivit i alla fall. Enklast möjliga. Ståltråd (stängseltråd kör ju jag här hemma), en fin spets och några kvistar lingonris.

Projekt Ekplanta- en uppdatering
Frostmorgon och granhuggning