En ommålad hall, reportage, vaxdukar och sånt.

5 maj, 2014
Kategori:
Här har det varit tyst lite för länge, men inte precis av den anledningen att jag sitter och rullar tummarna här hemma. Snarare har jag haft så många projekt på gång som jag aldrig tidigare haft. 
Här har fixats och donats och fejats och putsats av den anledningen att jag hade finfrämmat här igår. 
Madeleine, som driver den fantastiska bloggen Bonjour Vintage, och hennes kompanjon Emilia var nämligen här och fotade och skrev till ett inredningsreportage! 
Därav min lista ni vet. Jag lyckades faktiskt pricka av de flesta punkter som jag ville få gjorda. Jag borde få hem fotograf oftare helt enkelt, så jag får saker och ting färdiga. 
Fantastiskt roligt var det i alla fall. Madeleine och Emilia är superduktiga och väldigt trevliga, så vi hade en riktigt fin dag. 
Extra roligt är det såklart när jag har följt Madeleines blogg under ett par år och verkligen inspirerats av henne!  Jag hojtar till såklart när jag vet var och när ni kan få se reportaget.
En av de lite större fixargrejerna på listan var att måla om vår lilla hall vid köket. Det är ett utav de sista utrymmena i huset som vi inte gjort något med överhuvudtaget. Lite tråkigt eftersom många använder den ingången och det är det allra första man ser av huset.
Så här såg det ut före…
… och så här ser det ut nu!
Tjusigt va?
När jag målar inomhus använder jag oftast färg från Alcro. Av alla färger jag testat så gillar jag dom bäst. Här har jag målat panelen i kulören ”Mint”, och hyllorna i ”Ärg”.
Skohyllan är en gammal Senapslåda som jag hittat hos min mormor och morfar. En lite rolig grej är att det på sidan sitter en liten lapp, adresserad till Simon Fransson i Björksnäs. Simon var min morfars pappa och han och morfars mamma Ella drev en affär i Björksnäs som ligger ett par kilometer härifrån. Så dit kom lådan en gång i tiden, på 40-50-talet någon gång, fullpackad med Senap. Det är fint när sakerna har en historia, eller hur?
Tvätt-björn lådan hittade jag på en vind den här gången.

Och så behövdes det lite röda pelargoner för att alla glassiga kulörer inte skulle se så tama ut. Förövrigt har jag en teori om att det alltid behövs något i en röd nyans i ett rum för att det ska kännas levande och hemtrevligt, och inte så platt. Behöver absolut inte vara någon stor grej, kanske bara en liten färgnyans i en tavla. Men det behövs för ögat på något vis. I alla fall för mina!

Nu passar hallen mycket bättre ihop med köket!

Och när jag höll på att fota där kunde jag inte låta bli att fortsätta. Så det blev lite från köket med, bara sådär.

Och när jag ändå är igång och tipsar om färg och så, så kan jag ju tipsa om vaxdukar med. Oumbärligt hos en småbarnsfamilj säger jag bara. Jag brukar köpa mina från Stoff och Stil. De har många fina att välja mellan och kostar inte skjortan. Den här rutiga och en prickig är mina senaste inköp därifrån. Slut på tipsandet för idag!

Och nu skrotar jag listan, så från och med nu får jag pyssla med vad jag vill! Hurra!

Kom och hyr!
Kvällsutsikt