Ett lapptäcke

13 mars, 2013
Kategori:

Innan Sixten föddes för tre månader sedan sydde jag ett litet lapptäcke av gamla stuvbitar jag fått av mormor till honom. Att sy lapptäcke är bland det enklaste man kan göra om man bara har lite tålamod. Perfekt om man inte är jättevan vid att sy eftersom man inte behöver göra några synliga sömmar. Också perfekt när man har småbarn och bara minilite pysseltid åt gången. Då kan man sy ett par rutor åt gången liksom.
 Det är bara att klippa fyrkanter, sicksacka om man vill va ordentlig och sy ihop dom rätsida mot rätsida. Sedan bygger man  på så stort man vill ha (eller orkar). Här har jag tagit en bit av ett gammalt lakan som bakstycke och sytt ihop tre sidor av fram och bakstyckena tillsammans med en kantspets (man får tänka lite så att spetsen inte hamnar på insidan bara). Sedan har jag klippt sönder en gammal fleecefilt och stoppat i som foder, sytt lite i hörnen för att den ska hållas på plats och sedan sytt ihop alltihop längst ner. Kan nog inte bli lättare faktiskt!

Jag tänker att nåt sånt här skulle kunna va en fin present till typ en mamma eller mormor också. Både min mamma och mormor blir i alla fall nostalgiska när dom ser täcket eftersom det är gjort av stuvbitar som mormor sydde sina barns kläder i när dom var små. En massa minnen i ett täcke helt enkelt.

Finknappar och andra viktigheter
Det vackra i det lilla