Magasinsfest

24 augusti, 2018
Kategori:

 

Jag har en hel drös med bilder i datorn som jag tänkt visa er men inte kommit till skott med, bland annat bilderna från min fest i magasinet i början av sommaren. Men här kommer de äntligen, som utlovat!

Sista helgen i juni ställde jag till med storkalas här hemma på gården. Jag hade fyllt 30 i vintras, men kände mig vansinnigt less på vinterkalas, så jag bestämde mig för att ha kalaset mitt i sommaren istället. Vilket lyft!

På baksidan av vår trädgård ligger ju det där magasinet jag har visat innan, och vi har haft diverse kalas och grillfester där innan, men inte på ganska många år nu. Med andra ord hade det på något konstigt vis samlats oändliga mängder bråte där inne. Allt från möbler till fårskinn och frysboxar och diverse skräp. Nu fick jag ägna några dagar åt att röja, men det kändes så värt. Vilken grej det är att ha världens bästa festlokal i trädgården liksom!

Av förklarliga skäl, som att jag hade väldigt roligt och hängde med alla fina vänner som kommit, så fotades det i princip ingenting när kalasandet väl var igång, men ett par timmar innan, när jag piffade det sista så åkte kameran med för att dokumentera en snabbis. 

Drygt 60 personer skulle komma, så sittplatser fick ordnas lite här och var. Utanför magasinet fixade jag enkla sitt-bord av lastpallar och trasmattor. Det var en blåsig men solig kväll, och dukarna ville inte ligga på plats. Pallarna har stått kvar i trädgården hela sommaren och fungerat som extra sittplatser i trädgården. Fint tycker jag!

På undervåningen piffade jag gärnet med lampslingor och ville ha lite mysig ”lounge-känsla”. Små runda bord, någon gammal soffa, och så gamla dörrar på bockben som extra bord.

Och så byggde jag en scen! Lastpallar och spånskivor kan man ha till mycket.

Vi har många vänner som är musiker, och jag spelar själv, så en scen för livemusik kändes givet. Jag skrev redan i inbjudan att man gärna fick ta med instrument, och jag tror det blev det bästa på hela festen faktiskt. När det mörknade och vänner turades om att dra av en låt eller två på scenen.

Över frysboxen och ett par skåp slängde jag dukar, och vips hade vi buffébord!

Uppe dukade jag långbord! Och här blev jag varse om mina stolsamlingsmanér. 65 sittplatser var liksom nemas problemas att skramla ihop stolar till. Jag behövde inte låna en endaste stol, eller bord heller för den delen. Hade lätt kunnat skramla fram ett tiotal stolar till ur mina gömmor. Det har sina fördelar med att bo på landet och ha förvaringsmöjligheter för diverse loppismöbler och hittegods om en säger så. Åtminstone när det vankas kalas.

 

En och annan mobilbild får duga i det här inlägget, för allt fastnade inte i riktiga kameran.

Rosenskäror, luktärt och brudslöja från trädgården hängde jag i små glasburkar och vaser ifrån taket. Enkelt och vackert.

Och så fylldes trädgården av vänner och familj. En sån fantastisk grej! Ljuvlig, men lite kylig sommarkväll när mörkret föll.

Vi åt mat, lekte, spelade musik, pratade och åt tårta fram tills det blev mörkt, och då tände vi grillen (det här var ju innan den värsta torkan och grillförbud) och grillade korv i mörkret. Ett sådant fint minne att plocka fram i vinter! Vänner alltså, tänk att man har dem! Och magasinsfester måste vi helt klart ha oftare.

 

Äppelkräm, första brasan och höstljuset.
Höstluft, långbyxor och aggressiva björnbär.