Mors dag – Lupiner, yllemamelucker och ekocafé

31 maj, 2015
Kategori:
Vilken ynnest det är. Att få bli firad den här dagen för att jag är mamma. Verkligen en ynnest och jag är så tacksam för mina två fantastiska ungar. Att just jag får vara mamma till dem.  
Dagen började med skönsång, blommor, glittrig hjärtpaljett från Edith och frukost på sängen. Och löfte om att få välja ut ett stativ till min kamera. Fina grejer minsann!
 

Förmiddagen spenderades utomhus i barnens nya fina sandlåda som Jonas ordnat. Alltså, min man. Ska något göras så ska det göras ordentligt. Mitt förslag om att snickra ihop ett bar bräder typ ersattes av att hämta nedblåsta tjocka grenar från en ek i ett av våra beten och såga till. Himla fint blev det faktiskt och barnen är supernöjda. Dock var vädret kallare än i november typ så när vi senare skulle åka iväg för att luncha med mina päron på vårt favoritställe, ekocaféet Ingebo Hagar, så åkte yllemameluckerna på under strumpbyxorna. Åh alltså. Yllemamelucker. Det bästa som finns när en vill ha klänning men är frusen.

Ingebo hagar är ett mitt bästa utflyktstips om ni skulle råka befinna er i Vimmerbytrakten. Särskilt om ni har barn med er. 
Världsgoda stenugnsbakade ekologiska pizzor och massa annat gott, charmigt inrett med massvis av fina detaljer och underbar trädgård och omgivning där barnen får springa omkring och kika på kaniner, höns, lamm och andra djur. Så himla mysigt. Dessutom har de öppnat finfin gårdsbutik och jag borde tagit hundra bilder idag, men springer en efter ungarna så gör en.


Så glad att vi har det här fantastiska stället så nära!
Och lupinerna ja. De hittade jag i vägrenen idag. Äntligen. Försommar är det trots yllemamelucker.
Nu tänker jag hoppa i säng tidigt och hoppas på att halsontet jag känt av hela dagen kan sovas bort…

Tapetkärlek
Dukning till mor