Oktober – friskhetstecken, England och lite jobb igen

1 oktober, 2019
Kategori:

 

Idag vaknade vi till blåst och ett ganska utkylt hus. Typiskt första oktober. Men vackert är det, kanske som allra vackrast nu med färgerna, klar luft och guldigt ljus. Och så får man ju elda i järnspis och i kakelugn när det är kallt, och det är det mysigaste som finns. Så jag känner mig inte så höstdeppig alls faktiskt. Oktober är helt okej. Och inte nog med det – här kommer tre bra grejer som jag är glad för nu!

Nummer 1 – Jag har börjat jobba lite. Sedan mitten på september jobbar jag 25 procent efter att ha varit heltidssjukskriven för utmattningssyndrom i nästan ett helt år. Och det är anledningen till att jag bloggat lite oftare senaste tiden, för de 25 procenten tänkte jag lägga i huvudsak på bloggen, och kanske något frilansuppdrag för någon tidning så småningom. Nu är jag så glad att det har funkat i flera veckor. Efter att ha blivit fysiskt sjuk med feber och total utmattning så fort jag känt minsta krav  är det en sådan fantastiskt känsla att kunna klara av. En sådan kick. Nu är utmaningen att inte ta på mig för mycket så jag blir sämre igen. Balansen, balansen…Nummer två – Jonas och jag ska åka iväg! På semester kan man väl säga, fast det är en del arbetsrelaterad också. Men vi trivs ju med det. Hur som helst har vi så länge vi varit ihop drömt om att få åka till engelska landsbygden, men gård och djur gör att vi har svårt att få ihop dagar att åka iväg. Räknade lite snabbt i huvudet och kom fram att så här länge, sex dagar, har vi inte varit borta från gården mer än två gånger på tio år. Förutom den månaden jag låg på sjukhus innan Edith föddes för snart nio år sedan, men då var ju Jonas hemma. Men nu kommer vi äntligen iväg! Jonas ska eventuellt köpa en maskin till jordbruket som finns i Preston i England, så vi slog ihop en kik på den med vår tionde bröllopsdag som vi firar i oktober och åker på vår drömresa! Vi kommer bo på en gård i Yorkshire som vi länge följt på instagram (@hilltopfarmgirl ) . De är duktiga på att arbeta med fler delar än djur och jordbruk på sin gård, som turism, så vi ser det lite som en studieresa och inspiration för vår gård. Det ska bli så fantastiskt roligt! Barn och gård är i trygga händer så nu kan vi verkligen slappna av. Lugna dagar i Yorkshire hoppas vi helt enkelt på, med inspiration, kanske en maskin, och vacker natur. Jag tänkte ta med mig kamera och dator, så förhoppningsvis bloggar jag direkt därifrån ett par gånger

Nummer tre – Jag mår så mycket bättre just nu. Och det här kanske hör ihop med första punkten, men jag är så glad  för det så det får en egen punkt. Jag har ju haft feber i stort sett ända sedan i oktober förra året när jag brakade ihop. I april mådde jag lite bättre för första gången, men sedan har jag haft feber någon gång nästan varje vecka, och ibland många veckor i sträck. Febern har hängt ihop precis med hur jag har mått i övrigt, och så fort jag blivit lite överansträngd eller minsta stressad har den kommit. Nu har jag klarat hela tre veckor utan feber, trots att jag har jobbat lite, och jag känner hur mycket starkare jag är i både kropp och psyke. Det kommer komma fler bakslag, det vet jag, men det här är ett friskhetstecken. Jag kommer bli bra igen.

Hej oktober, jag ser fram emot dig.

 

Hållbar höstkrans av visset från diket
Vildvinsdrömmar