På skattjakt

4 februari, 2021
Kategori:

 

Vill ni hänga med på skattjakt?

Skattjakt bland gammal bråte i bodar och ladugårdar är min paradgren. Jag har såklart utforskat och grävt i de allra flesta gömmor och skrymslen här hemma på gården, och även i Grönshult, Jonas släktgård som vi äger. Jag drömmer ofta att jag hittar ett nytt ställe fullt med gamla grejer som jag missat, och lite så var det den här gången. Jag har fått för mig att Jonas sagt att det är tomt (Eh, chansen på det, när vartenda annat skrymsle är proppat med saker?!) på vinden över garaget i Grönshult, och eftersom det krävs en lång stege för att ta sig upp där har jag bara inte kommit mig för att kolla. Men det där måste jag fått om bakfoten, för det är inte alls tomt. Långt ifrån!

Häromdagen beklagade jag mig över bristen på fin, gammal kontorsstol här hemma, och då tyckte Jonas att jag kunde ju kolla på den gamla stolen över garaget i Grönshult. Gissa om jag fick dåndimpen, för en gammal kontorsstol hade jag såklart kommit ihåg ifall jag sett. Lyckan när man inser att det finns en hel outforskad vind att gräva på. Exakt sånt jag brukar drömma om. Idag blev det raka vägen till Grönshult.

Jonas är inte sen att haka på en skattjakt han heller. Vi är exakt likadana. Samlare, fast av olika saker.

Avskräckande för en oerfaren sakletare kan hända. Guldläge för mig. 

Och mycket riktigt. En kontorsstol! Som behöver lite omvårdnad såklart, men annars helt perfekt! Tänk att den legat där hela tiden.

Och ett stort gammalt såll! Vi har flera liggandes på olika ställen, men alla är lite trasiga, och jag har velat ha ett stort i fint skick att hänga på någon vägg hemma. De är så vackra!

Upp och ner för stegen. Skrek små (stora) glädjeskrik när Jonas hittade piedestalen längst in. Är bara ett par dagar sedan jag dammsög marketplace efter en nätt piedestal att ha i biblioteket när vi är klara med tapetsering och allt. Så hade jag redan en perfekt. Livet vill mig väl.

Ingen dålig fångst, eller hur? En kontorsstol, en piedestal, ett stort såll, två trälådor och en järngryta att plantera små penséer i i vår. Från mina egna gömmor.  Nu blir det skrubbning och lite lagning!

Vintersvammel
Om jag bara fick odla fem saker