Sista tidens loppisskörd

28 april, 2016
Kategori:

Nu tycker jag att det verkligen är på tiden att jag visar upp några av sista tidens loppisfynd! För det har faktiskt blivit både ett och annat efter att Britta föddes. Jag tror jag hade någon slagt uppdämt loppisbehov efter att många månaders graviditetskrämpor satt käppar i hjulet för loppisturerna, så sista veckorna har jag nog gått nån loppisrunda nästan varje vecka.

Till exempel tjongade jag upp ett par tjugor och fick med mig den här från en loppis i Mariannelund. Min tredje mandelkvarn. Helt nödvändigt förstås. Och har en tre av nåt så räknas det som en samling. Så numera är jag mandelkvarnsamlare utan att för den delen ha malt någon mandel överhuvudtaget.
Kan inte hjälpa att de är så fina bara.

Och på samma loppis hittade jag två exemplar till nästa samling. Den med röda blomtavlor! Har tänkt mig att den ska få hänga på väggen över pianot i ett par år. Men de perfekta tavlorna har inte dykt upp förrän nu! De två till höger köpte jag häromveckan, och visst passor de perfekt ihop med de två till vänster?
Ett par tavlor till så är vi nog i hamn med den där tavelväggen…

(Palmen köpte jag också nyligen efter att ha suktat efter en ”Downton Abbey-palm” ett bra tag. Bortsett från att jag inte än äger nån bra och tillräckligt stor kruka att ha den i så är jag hemskt nöjd!)

Står man vid pianot ock kikar åt andra hållet får man syn på det här. Mitt största och finaste fynd på länge tror jag. Jag fick en förmiddag syn på det här fina 60-talsskåpet på Erikshjälpens facebooksida där de brukar lägga upp bilder på saker i butiken. Snabbt som ögat åkte jag in och letade reda på det, men blev lite snål och gick ett par varv i butiken innan jag kom på att jag inte köpt en pryl för över hundralappen på lika många år. Klart som tusan att jag skulle ha det där skåpet. Förvaring kan en ju nästan inte ha för mycket av. Och som jag är glad att jag köpte det. Blir lite pirrig i magen varje gång jag går förbi det!
Snyggaste möbeln jag äger tror jag rent av!
Den minimala försådden
Bonjourblogs pysselstafett!