Söndagsro
Två favoritljud i köket. Elden som sprakar i brasan, och katten som spinner i korgen. Assar har vi egentligen haft ända sedan vår första vinter Kulla, men sista åren har han mest bott hemma hos en granne som tagit så bra hand om honom. Vi har låtit honom vara där eftersom det kändes som att hon hade mer tid för honom, men när grannen flyttade i slutet på sommaren började vi försöka få katten att förstå att han bor här hos oss igen. Det har gått sådär, men äntligen verkar han ha fattat galoppen! Barnen är överförtjusta och Assar är världens snällaste och sällskapligaste katt. Dessutom blir det så väldigt hemtrevligt med en katt i huset!
Barnen tillverkade kattleksaker och busade med Assar, och jag drack kaffe och åt pepparkakor med ädelostcreme. Och här kommer det, mitt allra bästa gravidtips. Det rekommenderas ju att man undviker ädelost när man är gravid, men efter att nu påbörjat min tredje pepparkaksäsong som gravid måste jag ju säga att jag känner mig ganska rutinerad och har kommit på ett livsnödvändigt knep (om man inte bara går och köper ädelost på tub, för det går bra att äta.) Värm 1-1,5 dl grädde och smula ned ett litet paket ädelost. Värm så det börjar bubbla, vid 70 grader dör alla bakterier, och ställ sedan in i kylen. Låt stå nån timme tills cremen svalnat och stelnat. Bred på pepparkakor eller använd som dipp. Hur gott som helst, och plötsligt känns det knappt jobbigt alls att behöva avstå vanlig ädelost!
Nu tänker vi inte göra någonting alls en stund till, vänta in Jonas och sedan bege oss till mina föräldrar för söndagsmiddag. En riktig slapparsöndag med andra ord!
0 kommentarer