Stora ystardagen

17 november, 2015
Kategori:
Nej nu får det vara nog med bloggpaus. Ibland bara blir det så, att bloggandet får stryka på foten för allt annat som ska göras. Ganska skönt faktiskt. Men nu får det räcka. 
Jag har äntligen blivit sjukskriven från mitt jobb på förskolan. Den här graviditeten suger musten ur mig måste jag erkänna, och att jobba med barn har helt enkelt varit för tungt och slitigt för kroppen redan nu. Men nu har jag fått vila lite mer än en vecka, och jag känner hur energin kommer tillbaka så sakterliga.
Häromdagen kom svärmor hit och vi satte igång med årets ystning! Ni som följt mig ett tag vet nog att vi brukar göra en omgång ost innan jul, och det lyckades vi med även i år. Vi har ju inte några egna mjölkkor kvar på gården, så den här gången fick vi hämta mjölk på en granngård istället. Lite sorgligt det där allt. Bonden vi hämtade mjölken från är också på gång att lägga ned mjölkproduktionen på sin gård. Sista mjölkgården i den här trakten. Och det är vansinnigt sorgligt. 
Nästa år får vi alltså se hur det blir med julosten…

Två runda fina ostar gjorde jag och nu blir det ett fasligt pysslande med dem några veckor framöver. Det ska bytas handdukar och vändas och gnidas med salt och lagas sprickor med smör. Men härligt och lite festligt är det allt att få skära upp osten till julbordet på julafton!

Adventspyssel i repris
Söndagsro