Tre saker

3 september, 2016
Tre bra grejer som hänt i sommar:
De här två! Lisa och Anna. 
I juli köpte vi två små killingar av lantrasen Göingeget. 
Vår katt Assar försvann ett par veckor i början på sommaren (men sen kom han tillbaka!) och jag fick lite ångest över hur känslokallt våra barn konstaterade att ”Det är väl nån räv eller nåt som har ätit upp honom…”  För lite så blir det faktiskt när barn lever med djur på en gård. De är vana vid att djur föds och dör, och trots att de ofta får favoriter bland djuren så vet de att en höna kan bli tagen av räven eller en tjur skickas till slakt. Livets gång liksom.
Men ändå. Varsitt eget djur att sköta och tycka om började vi leta efter… Och ganska snart bestämde vi oss för getter.
 Alltså, jag hade väl ALDRIG kunnat gissa hur mysigt det skulle bli med de här två. Som två små hundvalpar. Nu är de snart fem månader och har hunnit växa ganska mycket. De bor i en hage bredvid vårt hus, men är så pass tama att vi släpper dem lösa i trädgården då och då. Dessutom tränar Edith flitigt med dem och lär dem diverse cirkuskonster (som de inte redan kan vill säga – klättra i träd t.ex. – Piece of cake.) som att hoppa genom rockringar. Eller så springer barnen och getterna bara fram och tillbaka på grusvägen tillsammans. 
Häromdagen var vi faktiskt och hämtade hem ett par djur till, men de har inte hunnit fastna på bild än, så dem får ni kika på en annan dag… 

Och Britta har vuxit. Hjälp så klyschigt, men HJÄLP vad fort det går. Tredje barnet alltså. Om bara ett par dagar blir hon hela 6 månader.
 Hon är ett litet yrväder och gladast i Småland. Avgudar sina storasyskon, älskar djur och skrattar så det kluckar när någon grymtar som en gris.

Dessutom har vi den här sommaren kunnat ta en hel veckas semester på raken. Det är stort när en har en gård vill jag lova. Vi tog vårt pick och pack och hoppade på båten till Gotland och Fårö i mitten av augusti där vi hyrt en liten röd stuga ett stenkast från Fårösund. Fint som bara den och jag lovar att ni får se fler bilder därifrån så småningom!

Konservburkspyssel nr.2 - DIY styltor
Tillbaka