Underörnensvidavingarkom-köket

5 augusti, 2013
Kategori:
Ni vet den där leken man lekte som barn när man var många. ”Under örnens vida vingar kom!” ropade någon och så svarade alla ”Vilken färg?” Och så hittade den förste på någon färg som alla sedan skulle leta efter på sina kläder. Hade man den så kunde man säkert gå över till andra sidan, och annars sprang man för livet och försökte att inte bli tagen. Så många färger som möjligt gällde det att ha på sig för att klara sig långt i tävlingen. Ibland undrar jag om jag fortfarande leker den leken här hemma. 
Det har hänt minst hundra gånger att jag efter att ha varit hemma hos någon stilfull människa, eller läst något tjusigt magasin, bestämt mig för att jag verkligen ska försöka följa någon slags röd tråd här hemma när det gäller inredningen. Ljust och fint med någon väl utvald accentfärg liksom. Man kan ana gången här hemma. Ljust och fint börjar jag med. Och så en accentfärg. Och en till. Och en till… Bara en till. 
Jag älskar färg! Och jag älskar mönster! Jag kan inte bestämma mig för bara en eller ett par. Det bästa med färg är helt klart kombinationerna. Man råkar ställa två saker jämte varann och upptäcker att den färgkombon var det finaste man sett. Lyckan… 
Mitt kök just nu.. Turkos duk, illgrön lampa, orangea stolar. Röd barnstol, gult, blått, mer orange, rosa blommor, prickigt och rutigt. Ska vi köra Köks-underörnensvidavingarkom-leken?
Och förresten...
Leksaksjakt