7 enkla tips för att sätta stilen på barnrummet med loppisfynd.

4 maj, 2017
Gör om i barnrummet med loppisfynd! Här kommer sju enkla tips på saker att fynda på loppis för att sätta stilen i barnens rum.

1. Kuddarna i gungstolen är sydda av olika loppisfyndade tygstuvar. För att skapa en enhetlig men ändå lekfull känsla – utgå från ett tyg som får vara med någonstans i varje kudde, men använd gärna olika färger och mönster till resten.

2. Fäst udda små lampskärmar på en ledlampsslinga. Mysigaste nattljuset för mörkrädda små!

3. Gör en griffeltavla av en gammal tavelram och en plywoodskiva som målats med griffelfärg.

4. Fluffigaste balettkjolslampan görs enkelt av en lampskärmsstomme och en spets- eller tyllgardin. Riv eller klipp remsor av tyget som är lite mer än dubbelt så långa som lampskärmen. Vik dem dubbelt över lampstommens övre ring, och fäst dem med en knut runt den undre ringen. Låt ändarna på knuten spreta.

5. Sidor ur en trasig bilderbok blir fina småtavlor på väggen.

6. En sliten byrå piggas lätt upp med färg. I ett barnrum är det extra roligt att få gå loss med färg! Våga måla i olika nyanser, eller kanske till och med tapetsera någon av lådorna.

7. Koffertar är perfekt förvaring till alla pryttlar barnen har. Dessutom är de roliga att leka med! Fyll en med hattar, skor och kläder från loppis för barnen att klä ut sig i.

(Kände ni igen bilderna? Tipsen kommer från ett reportage jag gjorde för Erikshjälpens tidning som publicerades för något år sedan.)

Majdagar på gården
I väntan på utplantering...