I väntan på utplantering…

2 maj, 2017
Jag är vansinnigt dålig på att planera. Eller, jag gillar att planera, och kan göra upp planer, listor och detaljerade ritningar. Men sen skiter jag i dem och improviserar istället. Så mina planer om vad jag skulle satsa på att förså inomhus blev inte riktigt som jag tänkt. Inte helt uppåt väggarna fel förstås, men bara… lite mer blommor än vad jag tänkt! Jag tänkte mig från början att det nästan bara skulle vara grönsaker i min lilla köksträdgård. Men kollar man på mina plantor nu så kan man undra om det inte blir mer blommor än grönsaker..? 
En massa luktärter såklart. Underbara sommarblomma!
Rosenskäror, krasse, brudslöja och bolltistel finns står också och väntar på att bli utplanterade. Och en väldigt massa fröer i frölådan som ska bli blåklint, snokört, sömntuta, ringblommor osv. 

Jag bär mina små plantor ut på verandan om dagarna nu, så de härdas lite innan det är dags för utplantering. Och här syns ju faktiskt att det finns lite annat än blomsterfägring i mina tankar också. Blomkål, tomater och kronärtskocka skymtar här. Vitkål, persilja, rosenböna och timjan har jag också småplantor av. Så nån ordning på torpet är det allt.
Och fler grönsaker väntar ju faktiskt i form av fröer i små fröpåsar några dagar till får jag påminna mig om…

7 enkla tips för att sätta stilen på barnrummet med loppisfynd.
Valborgshelg i trädgården