Valborgshelg i trädgården

1 maj, 2017
Vår Valborgshelg blev inte riktigt som vi tänkt oss – men vad blir som man tänkt sig egentligen? 
Hur som helst blev Sixten och Britta sjuka, och vi varken åkte till någon brasa, gjorde någon brasa eller så mycket som knystade till barnen att det var Valborgsmässoafton p.g.a detta. Istället blev det en riktig hemma helg, och trots närhetsbehövande barn lyckades jag emellanåt fixa lite ute. Vårvädret är äntligen tillbaka! Mitt trädgårdsarbete kom av sig lite av snön som kom i påskas kan man säga, men nu är jag på gång igen.

Alla lådor (som hitintills är byggda ) är målade. En är fylld med jord, gödslad och klar, och den andra väntar på att bli fylld imorgon. Hoppas jag.

Lådan längst bak ska få husera lite olika sorters bönor och ärter bland annat, och som stöd åt dem har jag kommit över ett par armeringsnät.

I tunnan chansade jag lite idag och satte i ett gäng av mina försådda krasseplantor. Krasse är väldigt frostkänsliga egentligen, och enligt väderprognosen så kan det eventuellt bli nedåt nollan en liten stund i natt hos oss. Men jag lägger på ett fönster eller lite fiberduk och håller tummarna. Går det åt pipan har jag fler plantor och ännu fler fröer. 
Landet runt tunnan har jag grävt ganska djupt och kantat med sådana där tegelstenar med hål i som vi hade liggandes. Där är gödslat och färdigt för sådd och plantering av lite sommarblommor. 
Alla tre bänkarna vid husväggen är sådda och färdiga. Mestadels har jag sått olika blad och sallad (med några veckors mellanrum i varje, så att vi kan skörda under en längre period) som gärna äts upp av sniglar. Höjden garanterar inte snigelfritt, men av erfarenhet vet jag att det blir väldigt mycket mindre sniglar som hittar till godsakerna. 
En lampslinga har jag hittat och hängt upp lite provisoriskt med! Får mig att tänka på ljumma sommarkvällar när det går att sitta här och njuta av grönskan. Åh. 
Och ett par knoppbrädor från en bod fick flytta ut hit för upphängning av diverse redskap. 
Det största hotet mot sommarens odlingar är dock inte sniglar, utan de här utbrytarkungarna. Senaste veckorna har jag inte ens brytt mig om att försöka stänga in dem i hagen, utan låtit de bortskämda rackarna gå som de vill på gården. Mysigt än så länge. Inte så mysigt om bara några dagar när jag har sått i de långa bäddarna. Därför har helgen också ägnats åt att försöka mig på att stängsla en ny, rymningssäker gethage. Snart klart. Håll alla tummar och tår! Annars blir det till att sätta nät runt odlingarna istället…
I väntan på utplantering...
Fråga på!