Aprildagar

23 april, 2020

 

Dagarna far iväg i en väldig fart. Älskar den här tiden. Det är nu allt händer på gården efter en lång vinter. och jag vill egentligen inte vara inomhus överhuvudtaget. Djuren ska ut på bete, kalvar föds i en rasande fart och vårbruket är i full gång. Jonas sysslar med sitt lite mer storskaliga vårbruk, och jag med mitt mindre, men häromdagen pausade Jonas sina sysslor för att ta lilltraktorn och hjälpa mig att plöja och harva min nya odlingsplätt i gamla grishagen.

Som jag har velat med odlingen i år. Planen var ju från början att odla mycket mer, helst i hela gamla grishagen. Att ha det mesta av grönsaker där, och lite mer kryddor och övervintrande växter som jordärtskockor, sparris och lite bär i gamla köksträdgården. Sedan ändrade jag mig helt och tänkte att jag inte skulle orka med att odla så mycket. Men så ändrade jag mig igen och bestämde mig för potatisland (miniåker?) i grishagen ändå. Och nu är jag så glad för det. För odling är faktiskt det roligaste jag vet just nu, och det mest avkopplande. Så jag tänker att så länge det är lustfyllt och utan krav så kör jag.

Och särskilt krångligt har det än så länge inte varit. Jonas plöjde och harvade nästan hela grishagen åt mig, jag har plockat evinnerligt mycket sten (funkar nästan lite meditativt!), och så letade Jonas fram en gammal kupplog till lilltraktorn så vi kunde göra långa fåror att sätta potatisen i.

Det är så vackert här i gamla grishagen. På kvällarna alldeles särskilt med solnedgång, fågelkvitter så det nästan dånar i öronen och kalvar som sällskap på andra sidan stängslet.

Igår förmiddag hjälptes Britta och jag åt att sätta potatisen. 18 kilo sättpotatis hade jag införskaffat och nu är de i jorden. Hoppas på att få så mycket potatis att vi klarar vintern utan att köpa…

Kycklingarna växer. Den här bilden är nästan en vecka gammal, så nu har de blivit ännu större. Så fint att se hur deras fjäderdräkter ser ut. Här var kycklingen en vecka gammal, och nu alltså nästan två.

Vi har gått i vitsippsskogar.

Sett solen gå ner över kohagen och kyrkan.

Och spelat kort i trädgården efter kvällsmaten.

Krikonträdet har varit helt magiskt som vanligt. Idag har det snöat från det, så nu är blomningen strax över och körsbärsblommen tar över istället.

Vårt favoritspel just nu är det här fina som min vän Emma har gjort. Har ni sett så fint?! Hon är en makalös illustratör och säljer massa fint i sin webbshop , kolla in den!

Sötaste illutrationerna. Både barnen och jag gillar det verkligen.

Lite så har våra senaste aprildagar sett ut och det har verkligen varit ljuvligt. Nu väntar lite kallare väder framöver, men det blir perfekt tänker jag, för då blommar inte körsbärsträden över så fort. Åh vad jag älskar den här tiden.

 

 

En kort stund.
Utmattning, återhämtning och jordgubbsland