Barkbåtspannkaka och dagens pyssel

18 mars, 2013
Kategori:

Jag skulle göra ugnspannkaka idag för att smöra för storasyster som fortfarande är sjuk och lite kräsen med maten. Men när jag knäckt alla äggen och hällt i mjölken upptäckte jag att vetemjölet var slut. Fullkornsdinkelmjöl kom jag på att jag hade och kände mig som värsta nyttiga morsan. Riktigt nöjd kände jag mig. Tills vi smakade. Är det nån som tänkt göra pannkaka på enbart dinkelmjöl av fullkorn: Gör. Det. Inte. Smakar barkbåt.
Så storasyster som bara ätit smöret på en macka på hela dagen bestämde sig ännu mer för att inte äta. Tills curlingmorsan gjorde kaninmacka och äggmöss. Rekommenderas varmt.

Och så har vi ju pysslat idag med. Det enda ungen vill göra är att limma, så idag fick hon göra ett pennställ till sina tuschpennor och kritor. Jag har målat en vanlig konservburk tidigare, använde vanlig vattenbaserad inomhusfärg för trä och metall. ( Man får tänka på att konservburken inte ska ha någon vass kant från locket på insidan bara. Livsfarligt för små barnfingrar.) Nu fick hon gå loss med limmet och knappar.

Jag snabbpysslade lite också. Min pappa hittade för ett tag sedan en sliten plåtburk hemma hos farmor. Den skulle till soptippen men så kom han på att han har en dotter som älskar skräp. Så klart jag ville ha den! Glömde ta en förebild, men locket var i alla fall väldigt slitet med lite gul avskavd färg. Använde samma färg som till konservburken. Sedan spraymålade jag en träkula och limmade på som en liten knopp på locket. Snabbfixat och burken blir finfin att fylla med nybakta bullar eller något.

Vårpeppen
Plötsligt händer det