Plötsligt händer det

17 mars, 2013
Kategori:

Och så händer det bara plötsligt. Jag fick pysseltid! Barnen bestämde sig för att ta sovmorgon och jag kunde dricka morgonkaffet i lugn och ro samtidigt som jag bestämde mig för att fixa lite pynt till påskriset.
Sedan visade sig att sovmorgonen berodde på feber hos storasyster så det var ju mindre roligt men resulterade i en lång sovstund mitt på dagen också. Så jag fick ännu mer pysseltid. En hel liten hög med små virkade påskblommor eller vad man ska kalla dom blev det.
Jag använde bomullsgarn i två olika tjocklekar. Tjockare i olika färger till rundlarna i mitten, och vitt jättetunt till kanterna. Ungefär så här gjorde jag:

Börja med det tjockare garnet och virka 4 luftmaskor (lm). Slut till en ring med en smygmaska (sm) i första lm.
Varv 1. Virka 12 fasta maskor (fm) med omtag om ringen.
Varv 2. Byt till ett tunt garn och mindre virknål som passar garnet. Virka 2 lm och 2 fm i samma maska. Virka sedan 3 fm i varje fm på föregående varv. Avsluta varvet med en sm så varvet sluts.
Varv 3. 3 lm, 1 fm i samma maska. *Hoppa över två maskor. 1 fm, 3 lm och en 1 fm i samma maska* . Repetera från * tills varvet är slut. Slut varvet med en sm. Virka ca 35 lm till en ögla att hänga ”blomman” i, fäst den med en sm i första lm. Fäst garnändarna och klipp av. Klart!
Hoppas jag förklarat någorlunda begripligt.

Nöjd blev jag! Färglatt och vårfint och absolut finare än fjädrar om man frågar mig.

Barkbåtspannkaka och dagens pyssel
Kalasskjortan