Blommigt och juligt papperspyssel

25 november, 2013
Kategori:
För några dagar sedan började Edith och jag papperspyssla lite. Jag hade så fina papper från affären TGR hemma och var sugen på att göra nåt med dom. Tänkte mig en liten girlang eller något, så vi började göra små pappersbollar. Färgglada, småblommiga, våriga mönster blev det och jag hade inte en tanke på att det snart är jul. Måste vara novembermörkret som får en att längta så efter blommor och skira blad. Jag gjorde i alla fall mitt bästa när jag skulle fota dom och slängde in en skål med clementiner och en hyacint för att få nån  sorts ordning på det hela. 

 Men jag skärpte till mig och började göra lite juligare bollar och ett par stjärnor. Och så kom jag på att min vän Linda ju faktiskt gjort en väldigt lik grej, fast med symaskinen till hjälp. Jag limmade mina och tänkte att jag kunde visa hur jag gjorde.

 Du behöver papper, jag tog sidor ur en loppisfyndad psalmbok, någon rund form att rita av (Jag önskar mig en cirkelstans i julklapp!), sax och ett limstift. En boll gjorde jag av sex stycken rundlar. Jag använde ett dricksglas jag tyckte var lagom stort som mall. När jag gjorde stjärnorna skrev jag ut en fin stjärnmall jag hittade på nätet.

 Vik alla rundlarna på mitten. Använder man papper som är olika på fram och baksida ska sidan som ska synas vara inåt.

Limma ihop två stycken så här.

Och så fortsätter man limma på en rundel efter en tills alla är på plats ( Man kan ju ta färre eller fler beroende på hur man vill att bollen ska se ut). Sen limmar man ihop de två yttersta bladen och så är det klart!

Stjärnorna gjorde jag på exakt samma sätt. Bara lite pilligare att få alla uddarna kant i kant, men svårt var det inte. Sedan kan man ta en nål med tråd och trä igenom mitten och hänga upp som man vill. I granen, som en girlang nånstans eller i fönstret. Eller varför inte på en pinne i något blomsterarrangemang?
Advent
Energin som kom tillbaka och den lilla ommöbleringen