Bonjour DIY – Ampel av konservburk

19 maj, 2016
Kategori:

Torsdag innebär DIY-dag för oss i Bonjour Blogs, och den här veckan är det min tur att ta över pysselstafettpinnen!
Förra veckan gjorde Emma ett tipi-tält, Madeleine har gjort ett blomsterdiadem och Emmy fina askar med tapet. Nästa vecka är det Isabelles tur och så har vi gått laget runt.

Amplar syns numera överallt,  och kanske särskilt snygga makramévarianter. Orkar man inte knyta och trassla med snören men ändå vill åt känslan kan man göra min fejk-makramé-ampel!

Tidsåtgång: 20 min.

Sånt som behövs : Konservburk – här en i modell större, tapet eller tjockare papper, penna, måttband, hammare och spik, tjockt bomullssnöre, sax, träkulor, virknål och limpistol (eller annat smidigt lim!).

Börja med att mäta ut fyra punkter runt om burken där hålen ska sitta och gör sedan hål genom att slå igenom spiken.
Mät hur stor burken är och klipp ut ett en lika stor del tapet. Limma på! Gör sedan försiktigt hål med nålen genom tapeten där hålen i burken sitter.

Mät och klipp åtta lika långa snören. Jag gjorde mina ungefär 80 cm långa. Trä dem genom hålen i burken och gör en knut som stopp på insidan av varje hål.
Samla snörena och gör en knut som stopp för träkulorna och trä på ett gäng (Här använde jag virknålen till att dra igenom snörena.). Gör en knut längst upp.

Vänd burken upp och ned och slå fyra hål med spiken. Klipp ut ett gäng kortare snören (jag gjorde tre snören, ca 20 cm långa, till varje hål. Alltså 12 snören sammanlagt.). Trä snörena genom hålen och fäst även dem med en knut på insidan. Samla snörena och trä på ett par träkulor. Gör en knut och klipp snörena så det blir en snygg tofs längst ned. Klart!
Häng upp!
Om varför jag inte bloggar
En snabbsummering av maj - Vitsippsbonanza, hästar och krigsattiraljer