En snabbsummering av maj – Vitsippsbonanza, hästar och krigsattiraljer

18 maj, 2016
Kategori:
 Jag har varit urusel på att blogga de senaste veckorna. Men för det inte sagt att kameran inte hängt med lite grann i alla fall. Idag tömde jag den äntligen, och därför kommer en hel hög bilder från de senaste veckorna. En snabbsumering av maj månad hitintills helt enkelt!

Våra grannar har skaffat hästar. Det bästa som kunnat hända en hästtokig femåring som har föräldrar som inte kan ett endaste dugg om just de djuren. När grannarna dessutom frågade om de kunde få låna hagen som gränsar till vår trädgård var lyckan verkligen gjord. Så här kan man hänga varendaste ledig stund om man heter Edith.

Och vitsipporna har blommat lika frenetiskt och överdådigt som varje år. Nu har de blommat färdigt för den här våren och det är nästan så det är lite skönt. På nåt vis går jag medan de blommar och försöker njuta, njuta, njuta vareviga sekund. Tröttsamt närapå. Fast sen gäller det förstås att njuta järnet av körsbärsblom och äppelblom och hägg och syren och… Snudd på jobbigt vackert är det helt enkelt!
Krikonblom och svartvinbärsblad. Och nu har nästan vartendaste träd blivit grönt.
Jag odlar ju inte så mycket det här året, men ett gäng trädgårdsväxter fick häromveckan hänga med hem. Bland annat en lilabladig basilika på stam! Supersnygg, doftar underbart och dessutom ätbar. Bra växt helt enkelt. Dock har den fått flytta inomhus ett tag pga kallt som vinter igen. 
Jag försöker göra lite jobb mellan varven, och förra veckan stylade jag och fotade ett jobb i vår trädgård. När fotandet var klart virade vi in oss i filtar och kalasade på rekvisitan.
Dan därpå packade vi in oss i bilen allihop och drog på spontansemester till Karlskrona! Det är sannerligen inte ofta vi kommer iväg så här års, så en nästan tre dagar lång minisemster i maj när vårbruket blivit klart kändes så vansinnigt lyxigt. Och vilken fantastiskt fin stad sen! Och  ändå åkte kameran knappt fram överhuvudtaget. Förutom när vi var på marinmusem och en utställning om gamla krigsattiraljer från första världskriget var så galet snygg. Kolla in färgerna bara…!
Hade lätt kunnat bosätta mig där bland missiler, manicker och snygga dörrar.
Fast vi åkte hem igen.
Det var snabbsumeringen av de senaste veckorna. Imorgon får ni hålla ögonen öppna, för då är det min tur att bidra till Bonjour blogs pysselstafett! 
Bonjour DIY - Ampel av konservburk
Bonjour DIY - Emmas tipi-tält