DIY – En blommig resväska

27 januari, 2016
Kategori:
De senaste veckorna har mitt pysslande varit i stort sett obefintligt. Inspirationen på noll och fokus mest på att orka med alla måsten. Men så kom det smygande tillbaka. Pysselsuget. Det började med en tanke om att sy de där sängkläderna och hänget av virkade kulor till vagnen som skymtade i förra inlägget. Och sådär tycker jag det brukar vara med inspirationen. Den går oftast inte att tvinga fram, men om man bara hjälper den på traven lite och tar tag i något man tänkt så brukar det trilla på med fler idéer. Här har det sista dagarna både blivit ett och två och tre pyssel efter barnvagnsfixet. Tack och lov. 

 När jag sytt täcket av det småblommiga Paris-tyget kom jag på att det skulle passa perfekt att klä om en av resväskorna vi användt som leksaksförvaring med. Jag har sett så fina resväskor klädda i tyg på flera ställen, t.ex hos Loppanpoppan, och tänkt att jag måste testa nångång.

Den här fina röda väskan köpte jag på Erikshjälpen för några tior i höstas. Superfin men lite sliten, så den mådde bara bra av lite renovering.
Tyget för övrigt har jag ju sagt att jag köpt i Paris. Blev så glad när jag fick syn på det för det påminner mig massor om ett tyg som funnits på diverse hemsydda grejer hos min mormor och morfar när jag var liten. Och en hel del grejer har det hunnit bli av de metrarna jag köpte. Lampskärm, sängkläder och väska än så länge.

Enklaste sortens DIY – det enda som behövs är tyg, resväska som har en kant där tyget går att pilla in, lim och nåt att pilla in tyget med under resväskans kant (jag använde en matkniv.)
Klipp ut en lagom stor bit tyg, lite lite större än själva ytan som ska kläs. Limma på väskan, sätt på tyget, och peta in tygkanterna med hjälp av en kniv eller liknande.
Klart! Finaste sortens förvaring eller bara snyggaste väskan att packa i.

Gravidlistan
Att hellre ta ut glädje i förskott än att sörja i onödan.