DIY – Lättfixad skolhörna till barnrummet

14 september, 2015
Kategori:

I barnens gemensamma sovrum har vi tidigare bara haft en liten skrivbordsplats. Men ju större Sixten blir, desto större har behovet av varsitt litet bord att sitta vid och pyssla eller leka blivit.
Vi har fått ärva en liten skolbänk med tillhörande stol från en faster till Jonas. Väldigt fin, men som en skolbänk brukar vara – ganska mycket klotter och repor på. Jag fick plocka fram sandpapper och sedan gick jag loss på bänken och stolen med möbelfärger från Panduro Hobby.

Först grundmålade jag både bänk och stol med den här grundfärgen, och sedan målade jag bänken i den perfekta bubbelgumsrosa färgen och stolen i rött. Jag har alltid varit lite extra svag för kombinationen rosa och rött, och de här två nyanserna blev helt perfekta ihop.
Det var första gången jag testade Panduros möbelfärger, men jag kunde inte varit nöjdare! Jag tycker det brukar vara svårt att hitta färg som är lättmålad och inte för tjock, men inte heller tunn och rinnig. Den här var precis lagom. Lättmålad för en amatörmålare som jag helt enkelt!
Dessutom ett stort plus för bra burkar som är lätta att öppna och stänga mellan målaromgångarna, och därmed håller tätt så att färgen som blir över går att spara. Tummen upp för färgen alltså!

Att leka skola i Edith och Sixtens ålder är ungefär hur kul som helst. Såklart behövde de ju ha en griffeltavla till sin lilla skolbänk! Jag sågade ut en mdf-skiva, målade med griffeltavelfärg och satte sedan in i en loppisfyndad träram.

För att göra något mer av hörnan och få den att kännas lite mer enhetlig använde jag mig av självhäftande textilark, alltså självhäftande tyg. Sån himla smart grej! Lite lyxigare känsla än papper, och väldigt lätt att klä in saker med. Jag använde en förpackning av varianten Autumn leaves och den räckte både till att klä in ett gäng konservburkar som fick bli penn- och kritställ, ett litet ritblock och en hel lampslinga av glassbägare. Lampslingan tänkte jag visa lite noggrannare i ett inlägg imorgon!

Jag gillar det här så mycket. Att det med så små medel som några burkar färg och lite tyg faktiskt går att göra så mycket! Att istället för att köpa färdiga grejer som passar ihop kunna göra dem själv för en bråkdel av priset. Snällt för plånboken, och så fantastiskt mycket roligare än att köpa färdigt!

Inlägget är ett samarbete mellan Johanna i Kulla och Panduro Hobby.

Lampslinga no.2 - av glassbägare
Äppelbullar och saftkafferep