Lampslinga no.2 – av glassbägare

15 september, 2015
Kategori:

Som utlovat kommer här en liten snabbkik på hur jag fixade lampslingan till barnrummet i förra inlägget. Hur plättlätt som helst faktiskt. Det är ju trots allt sådana pyssel som oftast blir av!

Jag har sett massa olika fina ledlampslingor (det är ju viktigt att det är just ledlampor när man ska ha papp runtomkring så att inte slingan blir en brandfara.) av pappmuggar. Hittar man muggar som är fina som de är så är det ju toppen. Tanken med slingan till barnrummet var ju dock att den skulle matcha med övriga små pryttlar i skolhörnan, så därför valde jag att klä in den i självhäftande textilark från Panduro Hobby.
Jag bestämde mig också för att använda små glassbägare istället för pappmuggar, eftersom jag ville åt den lite bulligare och inte så avlånga formen.

Sånt som behövs – Bägare, papper och en vass kniv.

Kruxet med bägare och pappmuggar är att de oftast är lite koniska i sin form och då kan det vara lite lurigt att bara mäta ut hur stor bit textil eller papper som behövs. Jag tog helt enkelt och offrade en bägare som jag pillade upp och använde som mall efter att jag tagit bort botten. Sedan är det bara att rita av och och klippa ut en bit i tyget och sedan fästa på bägaren. Använd kniven till att peta in kanten på tyget under den vita ”listen” längst upp på bägaren.

Skär ett litet kryss i botten på bägaren…
… och tryck dit ledlamporna genom krysset. Klart!
Inlägget är ett samarbete mellan Johanna i Kulla och Panduro Hobby
Krikonkalas
DIY - Lättfixad skolhörna till barnrummet