DIY – Papperspynt till jul

4 december, 2015
Kategori:
Nästan alltid tycker jag att det enklaste är det vackraste. Inte minst när det kommer till julpynt. Glitter, massa tomtar och blingbling är inte min melodi där. Enkla kransar, granris, levande ljus och julblommor däremot, det kan man nästan inte ha för mycket av till jul! Papperspynt tycker jag är så himla fint också. Och enkelt att göra själv!
Förra året gjorde jag en hjärtgirlang i papper att hänga över järnspisen och i år har jag pysslat ihop några varianter till. 
Jag använde mig av sidor ur en gammal bok i naturlära och gjorde några olika sorters julgranskulor…
…och en stjärngirlang!
Du behöver:
Papper. Här använde jag som sagt en gammal skolbok i naturlära.
Penna
Sax
Sytråd
Symaskin
Börja med att rita en mall. Ett tips för mall till julgranskulorna är att vika ett papper på mitten och rita halva julgranskulan vid den vikta delen av pappret. På så vis blir kulan helt symmetrisk när du klippt ut och viker upp.
Rita av mallen på pappret du ska använda och klipp ut delar. Till en stjärna har jag klippt ut tre lager, och till en julgranskula sex lager. Lägg delarna på varandra och sy ihop med symaskinen. Tänk på att spara tråd i toppen på julgranskulorna så de går att hänga upp. För att göra en girlang – Sy ihop en figur, sy några centimeter i luften och fortsätt i nästa figur. Vik ut ut alla sidor så figuren blir tredimensionell.
Häng upp i granen, ett fönster eller kanske i en dörrpost?
Tips! Använd olika färger på över- och undertråden i maskinen så ser snöret mellan figurerna tvinnat ut.  
Lördagsjobb
Chokladkola med mandel och havssalt