DIY Plåtburkslampa

3 juni, 2014
Kategori:
För ett tag sedan gjorde jag ett litet DIY-reportage till vår kyrkas tidning Entré som kom ut förra veckan. Det var tema loppis i tidningen, och jag skulle pyssla med loppisfynd var det tänkt. Jag klurade lite och kom fram till att jag ville testa att göra en lampa av en plåtburk. Är man nyfiken så går det att läsa hela tidningen HÄR. Annars kommer mitt lilla tips här:

Snygga plåtburkar är ofta lätt att hitta på loppisar och secondhandbutiker för en billig peng. Så klart är det fint att låta burken vara just burk, men är man lite pysselsugen är det lätt att göra om den till en annorlunda och rolig lampa!
Du behöver en tjusig burk, konservöppnare, lim som fäster på metall, sprayfärg, hammare och en spik. Och så en lampsladd att hänga upp lampan i.

Börja med att ta bort botten på burken med hjälp av konservöppnaren. Limma sedan fast locket på ovansidan. Den här burken var guldfärgad invändigt, så för att inte få så gult ljus från lampan sprayade jag insidan med vit sprayfärg när limmet torkat.

När färgen torkat behöver du göra hål för lampsladden i locket på burken. Mät ut hur stort hål som behövs, slå sedan hål efter hål med spiken tills cirkeln lossnar. Har man en borrmaskin och borr som klarar metall kan man använda den, men det går minst lika bra med hammare och spik. Kanterna blir vassa, så man kan behöva banka in dem lite med hammaren.
Trä igenom lampsladden och häng upp. Nu har du en originell lampa som du garanterat är ensam om!
Blomsterbonanza
Parisfynd