Parisfynd

28 maj, 2014
Kategori:
Jag har varit i Paris! 
När man hört och läst så mycket fantastiskt om den staden måste man ju bara åka dit, så jag och mina två vänner Jossan och Linda lämnade våra familjer hemma och drog dit på en weekend. Otroligt skönt att bara få komma iväg utan barn och barnvagnar, tusen väskor och en väldig massa planering för att allt ska funka. 
Vi bestämde oss för att resa lätt och bara ha med oss handbagage. Ett väldigt bra beslut, men jag bestämde mig därför i sista sekund för att lämna kameran hemma. Den tog för mycket plats helt enkelt, och när jag tänkte på det kändes det så skönt att slippa kånka runt på den och bara fota med telefonen i stället. Därför blir det inga Parisbilder här ikväll i alla fall ( Kanske ett litet inlägg med mobilbilder bara för att det är roligt att visa i så fall.). Men några Parisfynd ska jag visa! 

Vi hade ju inte så mycket plats i våra små handbagageväskor. Men lite fick plats så klart. Tyg till exempel! Vi bodde i Montmartre som är lite av Paris tyg-Mecka. Perfekt för oss ju! Hade helt klart kunnat köpa med mig mer, men till slut kunde jag bestämma mig för två olika.

Det blommiga påminner mig massor om ett tyg som mormor hade när jag var liten. Blir helt nostalgisk av det och känner känslan av köket hos mormor och morfar. Tre meter har jag av det, så det ska nog räcka till både det ena och det andra. En klänning kanske? Åtminstone en till Edith tror jag. Det randiga fick följa med också, och när jag höll dom ihop tyckte jag att dom passade himla fint ihop.

Vi gick en lång stund och kikade i en massa boklådor längs med Seine. Känns ju verkligen turistigt värre, och på håll tror man kanske att där mest finns krimskrams och tråkiga turistgrejer. Men oj vad mycket fina gamla plancher, tryck, kartor och böcker det fanns. Svårt att välja kan man säga, men till slut blev det två sidor ur någon gammal uppslagsbok om fjärilar. Tänkte de skulle få ramar och hänga i hallen på övervåningen.

Och sedan var väskan full (Förutom en rosa prinsessklänning med glitter och tyll och jag vet inte vad till min prinsesstokiga dotter. Vad gör man inte liksom?).

Paris var otroligt fint i alla fall. Jag åker gärna tillbaka! Och det får nog bli ett inlägg med bilder ur mobilen om några dagar ändå.

DIY Plåtburkslampa
Giftfritt te