Giftfritt te

20 maj, 2014
Ingen kan väl ha undgått att läsa om alla gifter vi proppar kropparna fulla med genom maten vi äter. Frukt och grönsaker som inte är ekologiska är så fulla av bekämpningsmedel att man knappt vågar tänka på saken. Men det måste vi ju göra såklart. Frukt och grönsaker har jag gått över till att i stort sett bara köpa ekologiskt. Vem vill mata sina barn med miljögifter liksom?
En annan grej jag läste om för ett tag sedan är te. Särskilt gröna téer, som ju annars ska vara så nyttiga, är också fulla av gifter och bekämpingsmedel. Sju av nio tepåsar som testats innehöll bekämpningsmedel. Som vi sedan löser upp i varmt vatten, dricker och tror att vi är hälsosamma. 
Nä så kan vi bara inte ha det ju! Te är inte svårt alls att göra själv. Olika växter och bär har vi ju trädgårdarna fulla av. Tänk bara på att kolla upp noga så du inte tänker göra te på något giftigt.
Vi har hur mycket svarta vinbär som helst i trädgården så jag provade först att göra te på svartvinbärsblad.
Väldigt gott och mycket svartvinbärssmak blev det, och knappt utan någon ansträngning alls! 

Plocka knippen av bladen och häng luftigt för att torka. Efter några dagar, när bladen blivit helt torra, smular du sönder bladen. Sen är det bara att hälla varmt vatten över och njuta av sitt egengjorda, garanterat giftfria te!

Senare i sommar tänker jag prova att göra lindblomste. Med tanke på hur underbart gott lindarna doftar när de blommar så måste ju téet vara fantastiskt…
Parisfynd
Instagram och tävling