En liten bebishörna

5 mars, 2016

Jag har klivit in helt och hållet i bebisbubblan redan nu och har bestämt att det får vara lite så. Blogginlägg lite sporadiskt när jag orkar och känner för det. För den mesta tiden nu går åt till att vila och orka med alla vardagsbestyr.
Och fram till förra veckan har jag knappt orkat med att fixa särskilt mycket alls till bebisen, men plötsligt kom den där lusten att boa och fixa över mig. Eller kanske först till Edith som hejade på mig och tyckte vi borde fixa i ordning en liten bebishörna i sovrummet.

Så vi plockade fram spjälsängen, som jag egentligen hade tänkt måla om till den här omgången, men det får bli senare i så fall. Och så plockade vi fram fina gamla loppislakan, hängde upp en ljusslinga och vek filtar och bebiskläder för glatta livet. Så otroligt mysigt att ha ett ”stort” barn som hjälper till den här gången och nog också på nåt sätt behöver förbereda sig för bebisen med att fixa i ordning åt den.

Den virkade lilla koftan hade min pappa som liten, och den blommiga mössan tror jag min mamma haft. Inte lagom än till bebisen men kanske till slutet av sommaren.

Har letat mig halvt fördärvad efter en gammal trasig Elsa Beskow- bok som jag tänkt göra små tavlor av till bebisen. Minns att jag lagt den på ett bra ställe, men kan inte begripa var…  Men i alla fall har jag fyndat Elsa Beskows ”Putte i Blåbärsskogen” på bokrean (tips, tips!), så den passade fint som lite prydnad här. 
Nåt annat jag letat mig halvt fördärvad efter är den lilla bruna asken på bilden. Inte för att jag ju trott att bebisen ska behöva lida mössbrist, men jag hade verklgen för mig att jag fått en liten ask med två små söta gamla mössor från min mormor. Och så till slut, när jag letade efter Elsa Beskow-bilderna hittade jag istället asken….
Så ordentligt och prydligt utmärkt. Och finaste gamla skokartongen. 
Och så innehållet. Jag dör nästan så fina. En gul och en vit bomullsmössa till samlingen. Raraste.
Några till ur samlingen. Och kanske det bästa med att vi den här gången får vår bebis framåt vårkanten istället för mitt i vintern. Mer användning för tunnare bebismössor! Hurra!
Äntligen
Gravidcravings, vitaminer och isglass