Gravidcravings, vitaminer och isglass

15 februari, 2016
Kategori:
Jag kan inte säga att jag brukar vara sugen på nåt särskilt konstigt när jag är gravid. Den här gången visade lite låga blodvärden sig på det viset att jag varit hemskt sugen på kött. Inte så konstigt egentligen eftersom det förmodligen varit precis vad kroppen behövt.
Och så har jag i några veckor nu närapå tömt vårt vinterförråd på syrliga bär. Frusna röda vinbär har jag knaprat som en tokig. Sen om det har med graviditeten att göra, eller att kroppen bara försöker boosta med vitaminer så här årets bacilltätaste månad vet jag inte. 
I alla fall så tänker jag att är det något det där bärförrådet i frysen är till för så är det väl för att få i sig så mycket vitaminer som möjligt de här månaderna. Så vi äter bär som om det inte fanns någon morgondag. Typ. 
Häromdagen provade jag att göra egna isglassar. Jag mixade jordgubbar, röda vinbär och lite citronsaft slätt, och hällde i muffinsformar av silikon. Det finns ju kanonbra glassformar att köpa, och jag tror nästan jag ska slå till på några, men muffinsformarna fungerade utmärkt de med. 
Jordgubbarna var så söta, och eftersom det var just syrligt jag ville ha behövdes inte nåt sötningsmedel. Annars kan man ju söta lite som man vill. Kanske med honung?

När jag fyllt formarna tryckte jag i brist på glasspinnar i ett halvt sugrör i varje glass, och så fick de stå i frysen fyra-fem timmar innan de var klara.

Sen provsmakade vi. Och hjälp vad gott det blev. Edith som inte alls är mycket för sötsliskiga glassar hurrade och gav glassen 10 poäng av 5 möjliga. Godkänt med råge alltså.
Så nu tömmer vi frysen på vinbär, hallon, blåbär och jordgubbar, äter glass för glatta livet och hoppas på att hålla oss friska lite till!

En liten bebishörna
Ska man bojkotta Arla?