En lyckad skattjakt

7 november, 2013
Kategori:
 Jag var på skattjakt häromdagen. Genomförkyld och dan, men supertaggad eftersom jag kommit på ett ställe i alla våra bodar och gömmor där jag aldrig varit. Först såg det ganska så tomt ut, men långt in stod ett gäng med kartonger och lådor. Och så fick jag syn på den här lådan med en tvättbjörn på. Såklart väldigt dammig och smutsig men väldigt snygg och med en massa spännande grejer i. Jag tog med lådan och kartongerna och började rensa och kolla igenom hemma i köket. Det mesta var kanske inte mycket att ha, men några guldkorn fanns det allt.
Som det här till exempel. En gammal skokartong med en samling gamla tablettaskar i. Och vad i hela friden ska jag med dom till då? Ingen aning, men så fina askar måste man ju hitta på något med.
Eller finaste läsböckerna med illustrationer av Elsa Beskow. Trasiga men perfekta att göra tavlor av. Och en liten kartbok med vackraste kartorna. Och en hel drös till med gamla skolböcker med tjusiga illustrationer. Många tavlor lär det bli här. 

Och ett gäng med söta koppar som tappat sina öron. Tur för mig att någon för kanske 50 år sedan varit likadan som mig och sparat för att det var fint även om det var trasigt. Perfekta att sätta små pärlhyacinter och primulor i till våren tänker jag! 

 Sedan gick jag till ett annat ställe där jag varit flera gånger innan och letat, men där finns så mycket bråte att man hittar nya grejer varje gång. Bästa bästa stället. Ett par fina fat i någon sorts metall. Får bli julfat tror jag bestämt. Och så ett gäng glasflaskor och en glasburk som skymtar på förra bilden.
Livsnödvändiga bra-att.-ha-grejer alltihop som ni förstår.

Stora ystar-dagen
Skärm nummer två och lite jullängtan