Skärm nummer två och lite jullängtan

6 november, 2013
Kategori:
Här händer det grejer förstår ni. Jag har köpt mitt livs första systemkamera! Spännande och ganska läskigt, för nu förstår jag hur mycket jag har att lära mig. Tur att det är så roligt!
I alla fall. Jag har hittat lampskärm nummer två till drömlampan! Efter mycket spanande på Tradera och Blocket dök den här gula upp för någon vecka sedan. Kruxet är att den egentligen är till en fönsterlampa, men jag tror jag kan fixa till så den passar ordentligt. Bara en skärm kvar! 
Och eftersom mina ungar har haft extremt med energi de sista dagarna så har jag mest fått sitta och greja med kameran när dom har somnat för natten. Jag lär ju bli proffs på att fota i mörker. Bara en sån grej liksom.
Så nu blir det bildkavalkad från finrummet, nystädat i kvällsmörkret. 
Soffbordet har vi fått ställa undan. Vi har en fullkomligt orädd liten 10- månaders som härjar runt och inte förstår sambandet mellan klättring på möbler och sina egna blåmärken. Så tillsvidare, om jag inte hittar något runt bord som jag gillar, så får det stora soffbordet med de vassa hörnen stå i förrådet och vi klara oss utan.

Fortfarande är det ganska så somrigt med blommiga kuddar och plädar och pompoms i taket. Men nu börjar jag bli riktigt sugen på att göra vinterfint med lite mindre färger, fårskinn och kanske några nya kuddar. Och snart är det ju dags att göra adventsfint med. Det är konstigt det där, hur man ett tag efter nyår känner att man är så trött på julpyntet att man aldrig vill se det mer. Och så går det nästan ett år, och framåt november när det börjar mörkna ordentligt, då kan man knappt bärga sig tills man får plocka fram det igen och göra julmysigt. Förra december var jag höggravid, sjukskriven delvis, och bara väntade på att bebisen skulle ploppa ut, så det blev inte överdrivet mycket julstök i alla fall. På nåt sätt har jag nog en massa uppdämd julenergi därför, och går och längtar så det är inte klokt efter advent och jul. Men aldrig i livet att jag skulle fuskbörja att pynta innan första advent. Knappt dricka glögg heller. Fast pepparkakorna har jag redan börjat med. Nån måtta på avhållsamheten måste det ju va.

En lyckad skattjakt
Jenny