En midsommardagsmorgon

21 juni, 2015
Kategori:
Hej hopp! 
Här uppdateras det inte fullt så flitigt som jag önskar, men ju tystare det är här, desto mer brukar det vara som händer i verkliga livet. 
För det första – jag har semester! Alldeles fantastiskt skönt som ni förstår. 
För det andra – jag vet inte om och hur jag kommer börja jobba efter semestern och sommaren igen . Min anställning på förskolan varade bara till midsommar, eventuellt kommer jag vara kvar där lite grann i höst, men än hänger det lite i luften. Men, det bästa, och läskigaste, är att jag startat företag! Helt enkelt för att jag behövde det för att kunna ta betalt nu när det  börjat trilla in lite samarbeten och småjobb via bloggen, men också för att jag är hemskt sugen på att ta i från tårna och försöka ta mig fram i frilansträsket genom att fota, skriva och styla. Spännande tider helt enkelt. 
Som lite grädde på moset av allt som händer så drog jag på mig en jobbig bihåleinflammation för någon vecka sedan och den gjorde att vi inte riktigt orkade med att ro i hamn våra midsommarplaner om att åka iväg en sväng. Men det blev inte sämre för det. Vi bestämde oss helt enkelt för att flytta ut i skogen till vårt fina Grönshult för en natt. Vi packade bilen full med mat och så bjöd vi dit ett par vänner på midsommarmiddag. Men vi börjar lite baklänges och ni får se ett gäng bilder från midsommardagen först. Midsommarafton tar vi imorn!

Det allra, allra bästa med huset i Grönshult är den fantastiska glasverandan. Och det har ni nog räknat ut att jag tycker vid det här laget. Det är ju inte de första bilderna därifrån precis.
Det är så fint att man kan sitta och njuta av det fantastiska ljuset och naturen där även om det regnar och är ruggigt ute.
Vi brukar äta alla våra måltider på verandan när vi är där, och till frukost på midsommardagen blev det såklart en massa jordgubbar med mjölk.

Och medan barnen lekte och Jonas åkte hem till Kulla för att mata korna passade jag på att dricka kaffet i lugn och ro och läsa senate numret av Hus och Hem. En väldig massa fint i den tidningen fanns det, bland annat ett fantastiskt inspirationsjobb av Elsa Billgren och Lina Eidenberg Adamo. Tips, tips!

Ljuset är alldeles magiskt.

För att inte tala om Rhododendronbusken som är helt magnifik och blommar för fullt precis nu. Har någon någonsin sett en sån stor? Halva verandan sträcker den sig runt, ända upp över balkongräcket. Helt sanslöst.

Som att sitta i en djungel.
Och där satt jag, ända tills jag var tvungen att sätta fart och städa i ordning för de första sommargästerna som sedan skulle komma. Nu har vi vårt paradis uthyrt några veckor så det dröjer ett tag innan vi får njuta av det igen. Imorn kommer lite bilder från midsommarafton!

Midsommarafton
Dålig planering och Göstakakan