Ett eget bibliotek

14 januari, 2021
Kategori:

 

Minns ni att jag skrev innan jul att jag sålt våra bokhyllor? Efter att ha tänkt i många år att jag borde göra något åt att vi inte får plats med alla böcker, så hände det plötsligt. Vi hade två Ikea-vitrinskåp, och de räckte inte till allt vi skulle ha i dom på långa vägar. Vi har haft högar med böcker som inte får plats lite här och var i huset – i sovrummet, halva Sixtens garderob, i kontorshyllan.. Inte så praktiskt. Och väldigt tråkigt när man faktiskt älskar böcker, och vill ha dem lättillgängliga!

Nu är vi äntligen igång! Ser löjligt mycket fram emot att börja kalla finrummet för ”Biblioteket”! Det blir bokvägg på båda sidor om ett fönster, och efter lite funderingar fram och tillbaka bestämde vi oss för att faktiskt använda väggskenor av metall att fästa konsoler och hyllplan på. Det kommer hålla för mycket. Trodde inte på den idén först, men nu tycker jag de bryter av på ett snyggt sätt.

Tapeten bakom de gamla bokhyllorna hade blivit väldigt ful, så jag bestämde mig för att måla väggen. Tänker att det kommer göra att bokhyllan känns mer som en sammanhållen möbel. Jag valde matt linoljefärg i nyansen grönjord 15 procent. Älskar den!

Hyllplanen är av mdf, och vi fick hjälp att såga till rätt bredd på bygghandeln. Väldigt smidigt! Nu kapar vi till rätt längder, och sedan är tanken att jag ska måla även hyllplanen i samma nyans som väggen… Vi sätter även lodräta skivor mot fönstret och väggarna, så att det ska kännas mer som en möbel. Eventuellt sätter vi även dit lister både vid tak och golv för platsbyggd-känsla… Den velar vi lite om än dock.

Jag är så glad över det här! Rummet får en helt annan känsla, och det känns så härligt att kunna utnyttja hela takhöjden. Vi kommer få plats med massor av böcker! Och lite pynt med såklart. Ni ser ju, jag har redan varit där och satt lite grejer för att testa…  Nu ser jag barnsligt mycket fram emot att organisera alla böcker efter kategori hehe.

Och så bestämde jag mig för att tapetsera om hela rummet när vi ändå håller på. Tapeten vi har är på sitt tionde år och har genomlevt småbarnsår, pennor och krockar med dockvagnar och bilar… Så fort hyllan är klar blir det tapetsering, jag har beställt en riktigt fin som jag kikat på länge!

Fiskbensmönster och nya dörrar
Om att vara nöjd