Favorithänget

12 augusti, 2013
Kategori:

 För ett par veckor sedan var vi äntligen och köpte en andra bokhylla på det där stora möbelvaruhuset ni vet. Vi hade redan en sedan förra sommaren, och tanken har varit ganska länge att vi skulle skaffa en till att ha på andra sidan fönstret. Men det har liksom aldrig blivit av eftersom vi har en bit att åka för att komma till något sådant varuhus.
Och så har jag förställt mig en bänk mittemellan hyllorna, under fönstret, där man kan sitta och filosofera och titta ut på den fina, fina utsikten och kossorna som betar precis bara några meter utanför. Ett helt år har jag föreställt mig. Och så plötsligt hände det. Hyllan kom på plats, och jag bar in den gamla fållbänken som vi fått av Jonas faster och som tidigare stått i vår hall. Och det blev SÅ bra! Värsta bästa hängstället. Vi hänger där mest hela tiden, barnen och jag. Jag har ockuperat matsalsbordet med symaskinen, och Edith brukar sitta på bänken och kika på korna, lyssna på musik från spotify i högtalardockan och pladdra om allt och inget. Hur mysigt som helst. Sixten rullar mest omkring på golvet såklart.

Fållbänken. Jonas fastrar kallar den så för att de gjorde det när de var barn och hade den i sitt föräldrahem. Ingen vet så noga vad den använts som från början. Likkista hävdade min farfar bestämt när han levde. Det tror jag absolut inte men vi kallar den ibland för likkistan bara för att. Hu.
Tittar man noga så är ena kudden en julkudde. Typiskt mig. Det skulle bli två sådana till vänster med volang för nästan två år sedan. Har inte hänt än i alla fall. Så länge får man ha en julkudde med undersidan upp. 
På fönsterbrädan ligger en hög med mina favorit-inspirationsböcker. Och så har jag glasflaskor i nästan vartenda fönster i finrummet  (hela fem fönster har vi lyxigt nog) för tillfället. Så fint är det, hur ljuset bryts i dom.
Och så fick jag äntligen plats för alla fina grejer som man inte vill gömma. Och en massa böcker med förstås.
Bästa platsen hemma. Och drömlampan som figurerar i snart varenda inlägg här. Den agerar sömnadsbelysning om kvällarna och flyttar fram och tillbaka mest hela tiden. Bara för att den är så fin så inga andra lampor duger.

Och förresten. TACK för alla gillningar på min nya sida på facebook! Så roligt att ni gillar 🙂 Och om någon har missat kan ni ju kika in där. Johanna i Kulla heter jag där med såklart.

Ett klipp
Kuddfodralsdagen