Kuddfodralsdagen

10 augusti, 2013
Kategori:
Igår på morgonen blev jag plötsligt så trött på kuddarna i våra soffor, så jag bestämde mig för att byta ut två gråblommiga med spets runtom som jag sydde för ganska många år sedan. Faktiskt mina allra första kuddfodral. Ett skymtar längst ner i kuddhögen i det HÄR inlägget.
I alla fall så började jag rota i tygskåpet efter nåt tyg som skulle kunna passa. Och långt in hittade jag en gardinkappa som jag enligt prislappen betalat 24 :- för på Erikshjälpen någongång. Och så har den hamnat i skåpet och blivit bortglömd. Hur kunde det hända liksom?!  Passar perfekt in i vårt finrum, helt magiskt fint tillsammans med drömlampan
Tänkte att det skulle ta max en kvart att tjoffa ihop ett kuddfodral. Helt rimlig uppskattning om det inte vore för att min amningshjärna har svårt att fungera som den ska. När jag sytt ihop allt och skulle vränga fodralet åt rätt håll märker jag att jag sytt ihop allt åt fel håll. Avigsidan ut alltså. Man trodde ju ändå att man kunde sy det enklaste kuddfodralet utan att göra fel vid det här laget. Tydligen inte.
 Dessutom hade jag sytt med overlocksöm. Alltså sicksack och två raksömmar i ett. Suck. Bara att börja sprätta. Och ungefär där kände jag för att bara slänga in alltsamman längst in i skåpet, men känner mig själv så bra att jag vet att då skulle kuddarna aldrig bli klara. Så jag sprättade. Och sprättade. Efter många pauser för matlagning, lek och sådant, så blev två nya kuddar i alla fall klara framåt kvällen!
Gungstolen fyndade jag för 50 spänn tidigare i somras. Har fått för mig att det var ett riktigt kap, då jag såg en likadan för närmare 1000-lappen… Nån som känner igen den och vet var den kommer ifrån? Finns en stämpel på undersidan som är lite svårtydd men ser ut så här.
Fynd eller inte så gillar jag den skarpt.
Favorithänget
Flugfabriken