Framsteg i biblioteket och ett barbiehus

7 mars, 2021
Kategori:

 

Jodå, vårt lilla biblioteksprojekt går framåt, om än med snigelsteg. Vi gör en massa annat emellanåt om man säger så. Men, efter att ha tyckt det känna så himla trist i några veckor blev det lite roligare när jag kunde sätta in grejer i ena hyllan häromdagen. Den är inte klar – en del kanter på hyllplanen ska målas som synes, och så ska det på lister både i över och underkant.

Blev så trött på böcker i travar och högar i hela rummet så jag slängde upp dem i hyllan fast den inte är hundra klar. Och åh, så roligt det är att se något man bara visualiserat för sig själv på riktigt. Började noja innan att rummet skulle bli för kallt med gröna hyllor, och så småningom även gröna tapeter, men nu ser jag att det blir som jag tänkt. Böckerna väger upp och gör sig så fint ihop med våra röda stolar och varmare möbler. Ska visa hela rummet snart när allt är klart. Så småningom.

Måste ju visa vad vi slängde ihop i veckan också – av spillbitar från hyllorna – ett barbiehus till Britta som fyllde fem igår. Sånt enkelt men roligt projekt. Jonas sågade och spikade, jag målade och tapetserade med tapetrester och små slattar färg vi hade hemma, och Edith och Sixten har pysslat möbler och smågrejer till lillasyster hela veckan av träklossar från vedhögen. SÅ roligt, och Britta har lekt och lekt och lekt här hela helgen.

Och där bakom skymtar andra hyllan. Snart klart, och det känns redan som vi fått ett helt nytt rum!

Kläcka fram kycklingar i maskin
Odla vitlöksblast på fönsterbrädan