Frostrisk och dahliaplock

19 september, 2019

 

Vi har haft två kalla nätter nu, med risk för frost. Det är tidigt för att vara här. Oftast kommer inte frosten förrän i oktober. Igår kväll blev jag orolig att frosten skulle ta dahliorna och rosenskärorna så jag och Sixten gick ut i skymningen och klippte ner så mycket blommor vi kunde för att ta in. Nu blev det inte frost, men det var nog inte långt ifrån, och i natt verkar det också bli kyligt.

Vi fick en fin stund medan det mörknade i alla fall. Bara Sixten och jag. Man värdesätter de där små stunderna med bara ett barn så mycket tycker jag. Särskilt när man får göra något tillsammans, utföra en uppgift och hinna prata under tiden. Finaste som finns.

Så varsam med blommorna, min stora kille som börjat första klass. Och många rosenskäror finns det fortfarande. Och många knoppar som kan få blomma om kylan inte blir på allvar.

Dahlian ”Daisy duke”.  Nästan overkligt perfekt.

Och snart, när frosten kommer på riktigt,  är det dags att gräva upp dahliaknölarna för vinterförvaring i lite torv i matkällaren. Är första året jag ska försöka mig på att övervintra knölar, spännande!

Blomsterskörd. Han tycker jag är duktig på att odla blommor säger han, och nästa år ska vi hjälpas åt med en större solrosrabatt.

 

Nu njuter vi av blomsterprakt inomhus, och kanske hinner vi njuta av några blommor till ute innan hösten kommer på allvar.

 

Kanindockorna av tyg - så här gjorde jag
När livet ger dig solrosor