Grå umbra och ett slagbord

15 oktober, 2018
Kategori:

”Du luktar färg”, säger barnen när jag ska lägga dem på kvällarna. Inte så konstigt kanske. Jag målar köksluckor, träpanel och stolar för glatta livet här hemma. Inte så jättemycket de senaste dagarna dock eftersom jag dragit på mig feber och hosta, så nu går allt rätt långsamt för mig. Ungefär hälften av själva köksskåpen och stommarna är gjorda i alla fall, men dem får ni se en annan dag.

Däremot så är all panel färdigmålad. Och jag är så nöjd! Jag har målat den med linoljefärg i kulören ”grå umbra”, och jag tror det är min nya favoritkulör. Så mjuk och lugn att jag skulle vilja måla hela min omgivning i den. Ett par av stolarna står på tork efter att ha målats i nyansen ”Djurgårdsgrön”. Blir fint som kontrast tror jag.

Och den uppmärksamme ser att vi har ett ”nytt” köksbord! För två veckor sedan sa jag till Jonas att jag verkligen, verkligen, verkligen ville  (okej, jag sa att jag MÅSTE) ha ett stort slagbord i köket istället för vårt gamla bord. Jag började leta på blocket och facebookloppisar, och var så när på väg att dra iväg till Kalmar eller Bottnaryd och andra ställen långt bort för att kika på bord. Men det löste sig väldigt mycket smidigare när vi var och åt lunch hos våra vänner Antonssons och jag berättade om mitt letande. För de hade ju ett perfekt ute i sin bod som var för stort hemma hos dem! Bästa dealen i mitt liv tror jag, för jag bytte bort det mot hö till deras två kaniner. Nu står det här hemma i köket och gör sig hemskt bra.

Och där passar det ypperligt att sitta och kurera ond hals med varm nyponsoppa och vispgrädde. Det ska jag göra en stund nu också, och kika på senaste avsnittet av ”Vår tid är nu”. Det blir allt sjukstuga här imorgon också, men kanske kanske ska jag orka med att plocka fram lite adventspynt(!). Ni kan dock vara lugna. Jag har inte blivit alldeles jultokig, utan håller fortfarande ganska hårt på att inte börja förrän veckan innan advent. På torsdag ska jag nämligen göra ett roligt adventsjobb, som ni kommer få se när det blir advent på riktigt. Ett litet filmteam från en organisation som jag ska göra ett jobb åt kommer hit och filmar en snutt i mitt kök,  så lite tjuvstart blir det, men jag har lovat barnen att plocka ner allt igen så snabbt jag kan när det är klart så inte stämningen förtas. Mysigt i alla fall. Blir jag piggare ska jag allt slå till på ett lussebak också, när jag ändå är igång och tjuvstartar.

Hoppas ni får en fin vecka!

Fåren och hösten utanför fönstret
Överraskningskycklingar