Fåren och hösten utanför fönstret

18 oktober, 2018
Kategori:

 

Vi fick som en hel extra vecka med sommar, just precis när träden var som mest färgsprakande. Kan inte minnas när hösten så var fasligt vacker och lång senast. Men så har jag legat inne hela veckan, men feber och hostan som inte ger med sig. Sådan otroligt dålig tajming. Men fin utsikt har jag i alla fall. Fåren betar precis utanför fönstret nu. Gillar verkligen när vi har djur i hagarna närmast, det är så fridfullt på något vis att se dem nära.

Jämför man med hur det såg ut i juli här, så är det forfarande riktigt grönt. Tänk att naturen kunde återhämta sig så från torkan. Jonas håller på för fullt i dagarna med att få in det sista gräset som alla djur ska få äta i vinter.

Löven har börjat singla ned ordentligt nu. Imorse när jag körde barnen till skolan såg vi att många träd tappat sina löv sedan igår. Snart är det grått, men jag tycker nästan det ska bli lite skönt. Vilsamt.

Snart är det dags för klippning. Lammen är ungefär 6 månader gamla. I mitten står vårt lilla favoritlamm som barnen döpte till Molly-Madicken i våras. Hon var stor när hon föddes och var ett sådant lamm vi fick hjälpa till världen. 

Här var Molly-Madicken ett par dagar gammal, och det hade nästan inte gått att känna igen henne om det inte vore för den speciella teckningen i ansikte. Tänk att hon skulle få så brun päls.

Fridfullt.

Hoppas ni får en fin torsdag!

Vinterpynt - att vika pappersgranar
Grå umbra och ett slagbord