Höstlistan

21 augusti, 2015
Kategori:
Det är ju verkligen inte på något vis höst än. Men eftersom höstterminen startat, och jag härmed kickar igång bloggen lite mer ordentligt efter sommaruppehållet, så tänkte jag börja med en lista som jag hittade för ett tag sedan hos eminenta Babes in Boyland. Så här kommer den, Höstlistan för 2015.
Rosenskärorna blommor för fullt nu förresten. Så himla nöjd är jag alltid när jag sått rosenskäror. Det tar evigt lång tid för dem att börja blomma, men när de väl gör det är jag så nöjd med att ha så fina blommor i slutet på sommaren och en bra bit in på hösten. 
Höstlistan
1. Vad är det bästa med hösten?
Den härliga och svalare luften. Jag gillar inte jättemycket när det är varmt. Jag känner mig mest bara seg och trött om jag ska vara ärlig. Lagom ska det vara. Hög och klar och frisk luft och fina, lite dimmiga morgnar. Jag längtar! Och så svampplockarturer i skogen. 
2. Vad kommer du äta i höst? Förhoppningsvis lite mer planerat och vällagat. Sommaren känns som en enda lång improvisationstid när det gäller det mesta. Skönt ofta, men nu vill jag bli bättre på att veckohandla och planera bra måltider. Har införskaffat ett par nya kokböcker inför hösten. Leila Lindholms ” The Freshfoodie” och ”Mera Vego” av Sara Ask och Lisa Björbo. Peppen!
3. Vad kommer dudricka i höst? Jag känner mig smått beroende av ”sticksigt vatten” som vi säger här hemma. Bubbelvatten på Edith och Sixtenspråk alltså. Kanske läge att införskaffa en Soda Streamer?
4. Vad kommer bli ditt mest använda plagg i höst? Gissar på gummistövlarna. En nackdel (inte så farlig ändå) med att bo som vi gör. Geggamojja överrallt på våren och hösten. Tack och lov för gummistövlar ändå.
5. Vad gör du om dagarna egentligen? Ja vad gör jag? Himmel vilken rolig men läskig höst det här blir. Jag jobbar från och med nu bara onsdagar på förskolan, och så lite extra dagar då och då. Resten av tiden är det meningen att jag ska försöka jobba hemifrån med bloggen, lite frilansuppdrag och vad jag kan komma på. Sjukt läskigt, men skönt att ändå ha några timmar i veckan på förskolan. 
6. Vad gjorde du vid den här tidpunkten för ett år sedan? Jag hade precis börjat jobba på förskolan efter att ha varit hemma med barnen/jobbat på gården ända sedan Edith föddes, och det kändes så härligt att åka iväg till ett riktigt jobb! På bloggen, idag prick för ett år sedan, postade jag det HÄR. I år har vi inte på långa vägar så mycket plommon i trädgården tyvärr, och de som finns är inte i närheten av att vara mogna, men snart så!
7. Vad kommer du lyssna på? Mest poddar tror jag. Bloggbusiness från Better Bloggers t.ex. Väldigt inspirerande! Annars gillar jag att ha det tyst omkring mig när ungarna är på föris och jag kan vila öronen.
8. Vad läser du? I sommar har jag läst en hel hög med böcker, just nu håller jag på med Annika Thors ”Om inte nu så när”. Sedan får jag nog ta mig en tur till biblioteket för då är sommarböckerna slut. 
9. Vad tittar ni på? Nu kikar Jonas och jag lite på serien ”The Americans” på Netflix emellanåt, men har nog tröttnat lite och längtar mest efter nästa säsong av ”Suits”. 
10. Vad var bäst med sommaren? Att det inte varit så himla varmt måste jag ändå säga. Sorry alla. Men ändå skönt att det fick bli lite riktig sommar nu på slutet när det ändå är svalt på nätterna. Och att vi kom iväg till Öland och dessutom hade sån tur med vädret!
11.Vad har du för höstplaner? Inte så många vad jag kan komma på. Vi har ju precis lagt om produktionen på gården från mjölk till kött, så mycket kommer kretsa kring det. (Imorse mjölkades korna som är kvar för sista gången!) . I oktober firar vi bröllopsdag så då hittar vi förhoppningsvis på nåt mysigt bara Jonas och jag. Och så har Madeleine och jag pratat om att ta en dag på Astrid Lindgrens Världs höstmarknad under höstlovet, mysigt! Tror det blir en bra höst. Lite väl spännande känns det emellanåt, men vad vore livet utan lite spänning?
Svindel
Ölandssemestern ur mobilkameran