Impulsrenovering, Siri och hur det egentligen går med bokhyllan

11 februari, 2021
Kategori:

 

Inlägg sponsrat av Boråstapeter.

Ibland undrar man ju lite hur man är funtad. Jag gissar att de flesta normala människor planerar en renovering åtminstone lite i förväg. Här bara händer det, eller snarare, plötsligt inser man att det där köpet av en schäslong som ledde till att man sålde bokhyllorna som ledde till att man målade om en vägg som ledde till att man fick bygga nya bokhyllor som ledde till tapetsering i ett rum ledde till att man nu plötsligt finner sig stå och tapetsera i ett annat rum. Säg att det inte bara händer mig.

Halva huset är således kaos. Men fint blir det.

Det är alltså rummet intill vårt kommande bibliotek som får nya tapeter nu, och valet föll på ”Siri” från Boråstapeter. Och jag kunde inte vara mer nöjd! Titta så fint det blir!

Drygt halva rummet är bara tapetserat ännu, för eftersom jag inte planerat det här överhuvudtaget så har jag egentligen inte tid. Men det blir en våd i taget lite då och då.

Och så här kaosigt är det i ”biblioteket”. Alltså käre värld. Vi såg på ”Husdrömmar” på Svt häromdagen, och när några pratade om sitt husbygge som tagit lite tid, typ fyra år, men ändå varit ett fint projekt att göra tillsammans som par tittade jag menande på Jonas och sa att ”det där är vi, om fyra år, när vi är klara med bokhyllorna.” Jaja. Egentligen är det inte så mycket kvar, men vi grunnar lite på hur vi ska bygga in dem. Och vi jobbar så. Grunnar två veckor, sågar lite, grunnar lite till, skruvar lite o.s.v. En vacker dag. Husdrömmar kan göra ett program om oss och bokhyllan om de vill.

Men tapeten hörrni, visst blir det vackert?  Älskar att kolla genom huset så här nu, från köket och genom hallen och in till rummet. Gillar också att tapeten gör sig så olika beroende på om man kollar nära eller långtifrån. På nära håll ser man mest de stora blommorna, men från håll ser man det större mönstret.

Tapetseringen hoppas jag hinna klart med i helgen i alla fall. Så jag kan börja tapetsera i biblioteket med.

I Brittas bokhylla - Barnboksfavoriter
Vintersvammel