Jul hos Britta

2 december, 2020
Kategori:

 

Vi gjorde lite julfint i Brittas rum, jag och Svante.

Och så kom jag på att jag inte visat Brittas rum sedan jag gjort en liten minirenovering. Det är väl så att jag tänkt visa när det är helt klart, men känner jag mig själv kan det dra ut på tiden innan jag målar sista vändan och sätter upp lister…

I höstas fick i alla fall rummet sig en uppfräschning efter att ha tjänat som småbarnsrum till tre barn i närapå tio år. Det behövdes om en säger.

Och allra mest behövdes en garderob. Dörren in till det här rummet är egentligen en garderobsdörr, så det är svårt att få in några större möbler. Efter att ha letat skåp som skulle gå in genom dörren i en smärre evighet bestämde jag mig för att bygga en garderob åt Britta. Är så sjukt mallig över den där garderoben eftersom mina snickarskills är i minsta laget. Egentligen ska den som sagt få några lager färg till, och lister på utsidan, men annars är den klar. Sväljer både kläder och massvis av leksaker.

Idén började med att jag hittade dörren. Den låg i vårt magasin och jag gissar att det kan vara den gamla skafferidörren som suttit här i huset. Perfekt som garderobsdörr!

Och när jag var igång och grejade på rummet kändes det passande att tapetsera över de gamla slitna tapeterna. Lite sorgligt, för vi gillade verkligen de gamla, men roligt att få nya och hela tapeter! Mina föräldrar hade precis tapetserat om i sitt kök, och de hade flera rullar kvar av den här tapeten så jag körde på den.

Gillar att det blev tapeter som jag säkert inte hade kommit på att ha om jag valt helt fritt. Lite som när någon annan köpt kläder till en och man kommer på att man gillar något man inte visste om. Och så kändes det bäst i hjärtat att använda rullar som redan fanns såklart.

Små juldukar från när Jonas var liten. Ett svampljus från loppis och lite smågranar. Julstämningen på topp!

Och så svängde jag ihop en girlang av garntofsar. Tycker den är lite julig fast den såklart skulle passa året om.

Britta hängde upp julpynt i granen, men vi får allt se hur länge det får sitta kvar…

Favorit på julbordet - Grönskålspaj med ädelost
En liten juldekoration av loppisfynd