Lite snällare påskpynt

14 april, 2014
Kategori:
Påskfjädrar är inte det finaste jag vet. Om man verkligen tänker efter så kan väl inte så många tycka att det är så supersnyggt egentligen? Eller? 
Nåja, smaken är ju som bekant som baken. Men när man dessutom läser om hur produktionen av påskfjädrar ofta går till så är man kanske inte så sugen på dom längre. De flesta produceras långt ifrån Sverige och många fåglar plågas för att vi ska få ha färggranna fjädrar i våra påskris. Märkningen av fjädrar är heller inte så noga, så det är svårt att veta vilka fjädrar som producerats schysst och inte. 
Då tycker jag man kan slå två flugor i en smäll, och påskpyssla sitt eget påskpynt istället! 
Förra året virkade jag mitt pynt, och om någon är sugen på att göra liknande så har jag gjort en beskrivning HÄR. Idag plockade Edith och jag in lite ris, men tyckte att vi behövde dryga ut pyntet. More is more är det som gäller för lill-damen i alla fall.
Så vi plockade fram ett gäng servetter, vitt snöre och saxar och började göra minipompoms.

Vi använde enfägade mingröna och rosa servetter från ÖB. Bra och billigt pysselmaterial!

Jag har ju gjort en tutorial för stora pompoms innan, men det tåls att upprepas.
Vi började med att klippa en servett i fyra lika stora kvadrater. Nu gjorde vi en pompom av två sådana kvadrater, men vill man kan man prova med fler så blir den ännu fluffigare.
Lägg ihop kvadraterna och vik dom som ett dragspel. Knyt ett snöre om mitten och spara en bit som den kan hänga i. Se bilden ovan.

Runda av båda ändarna med saxen.

 

Och dra isär alla lager med papper i båda ändarna. Sen är det bara att hänga upp!
Glad Påsk!
Tillspetsat
Hur det blev