Lysande pappersbåtar

7 mars, 2018
Kategori:

dsc_2028

Jag tänkte jag skulle visa vad jag pysslade ihop till Sixtens rum häromdagen. Ett sådant där busenkelt och snabbt fixat pyssel som jag vet att ni gillar lika mycket som jag gör.

Det behövdes någon mysbelysning på hans nya rum ( jag ska visa hela rummet i ett eget inlägg om några dagar har jag tänkt!), och jag hade en liten ljusslinga till övers. Ljusslingor i sin enkelhet är fina som de är också, men den här gången behövdes lite piff tyckte jag.

Ledlampslingor blir ju inte varma, och då funkar det fint att göra saker i papper att fästa på lamporna. Jag funderade ett par varv, och kom sedan fram till att pappersbåtar skulle det få bli.

dsc_2015

Jag använde mig av en gammal skolatlas som jag köpt för någon tia på loppis. De här sidorna är ungefär i a5-format och blev lagom stora båtar. Älskar färgerna på kartorna!

Båtar är bland det enklaste man kan vika, och det finns gott om beskrivningar och filmer på nätet om man googlar.

dsc_2024

Båtarna vek jag som vanligt, men klippte ett litet kryss i spetsen längst upp på varje båt för att kunna trycka in ledlamporna.

dsc_2018

Kände mig lite extra klurig när jag, visserligen i efterhand, kom på att både själva båt-grejen och kart-grejen passade så fint på Sixtens rum mittemellan affischen med en blåval på havet, och jordgloben på fönsterbrädan. Snudd på ett litet tema.

dsc_2060

Så där fick de hänga sedan. Och fint blev det tycker jag. Resten av rummet visar jag snart! Är hemskt nöjd med att vi lyckats göra ett så mysigt rum åt honom utan varken renovering eller nyinköp. Man tager vad man haver o.s.v…

Att budgetinreda - mina bästa tips!
Väntans tider...