Maj genom mobilkameran

22 maj, 2017
Kategori:

Hallå hörrni.
Eftersom det ekat tomt lite för mycket här sista veckan så tänkte jag uppdatera er lite genom att visa några av senaste tidens instagrambilder. Jag heter johannaikulla där, följ mig gärna där också!

Första maj fick vi nödslakta en stut som gjort illa benet. Alltid tråkigt såklart, men desto roligare är det att titta in i frysen efteråt. En dag slog vi till på entrecote mitt i veckan. Med hemodlade grönsaker och bearnaise-sås gjord på äggulor från våra hönapönor. Fint som bara den.

Värmen är ju verkligen kommen, och alla mina plantor har åkt ut i landen. Luktärterna klättrar redan så fint på armeringsnät.

Lamporna lyser så fint om kvällarna vid min lilla täppa.
Vi hann med ett besök på Astrid Lindgrens Näs en helg. Så bedövande vackert i trädgårdarna där. Glad att få ha så fin inspiration alldeles nära!
Det blev sommar och bara ben, och hönorna värper för kung och fosterland.
Päronträdet vid grishagen blommar så vackert att det nästan gör ont.
Getgos i kvällsol är svårslaget. Killingarna växer så det knakar, och Kalle börjar faktiskt nästan bli tung att bära. Men lika gosiga för det. Jag tror att jag äntligen lyckats göra en hage som de inte rymmer ur. Håll alla tummar och tår att mina plantor klarar sig! (Åtminstone tills jag har lyckats hinna med att sätta hönsnät runt köksträdgården.)
Det kanske inte kommer dimpa ner hundra blogginlägg här närmsta veckan, men var tålmodiga, jag har roliga grejer på gång, och det kommer märkas här på bloggen snarast. Så länge går det på lite halvfart här skulle jag tro, men bara för ett litet tag alltså.
Ha en fin vecka!
Lillstugan
Majdagar på gården