Min onsdag

25 november, 2020
Kategori:

Min onsdag började här. Eller, efter att gjort barnen färdiga för skola och förskola och Jonas kört iväg med dem gick jag och förberedde för hemmakontor framför kakelugnen. Jag tände en brasa och gick för att hämta dator och kaffekopp. Sedan var såklart bästa platsen upptagen, och jag hade inte hjärta att flytta på honom när han låg så skönt och värmde sig. Alltså, den där katten, ingen av oss kunde ana innan han flyttade in hur mycket vi skulle tycka om honom.

Så småningom blev det ledigt vid elden i alla fall, och jag satt några timmar med datorn i knät och gjorde klart lite jobb. Jag gör ju lite olika frilansjobb och idag jobbade jag med en artikel till en lokaltidning och ett samarbete som ska ut på Instagram på fredag. Är så himla tillfreds med jobbet just nu. Efter utmattningen har jag bara arbetat med mitt företag, och det har bitvis varit utmanande, särskilt det där med balans. Tror alla som kämpat med utmattning känner igen det.
Extra svårt med balans när man måste hålla igång ett företag, men också måste se till att inte ta på sig för mycket. Sista månaderna har jag i all fall haft så lagom mycket. Jag orkar med och hinner ta det mesta i lagom tempo, men blir utmanad och får anstränga mig tillräckligt för att det ska kännas kul.  Bra blandning också med mina sociala medier, en del tidningsjobb och lite fotograferande.

Solen lyste in i köket så fint idag.

Och hyacinterna i köket blommar för fullt. Blir nästan pirrig av att tänka på första advent på söndag, även om vi inte ska göra något särskilt. Det är så högtidligt och fint bara.

Efter lunch med Jonas (kaffe och macka med köttbullar och rödbetssallad!) gick jag en sväng. Det var nästan vårstämning i luften, men jag var på jakt efter material till julkransar.

Vi har fortfarande en del djur ute i det milda vädret. Och där till vänster skymtar lillstugan som vi faktiskt börjat lite med häromdagen. Ingen panel än, men fönstren har flyttats ut en aning så de inte ska försvinna när vi sätter på panelen, och några är utplockade och ska få lite kärlek av mig.

Jag gick genom Kullabyn. Vårt hus skymtar där bakom träden längst till höger.

Idag gick jag inte till skogen, utan till ett bete där jag vet att vi har så fina enar med bär. Det är så fint att göra dörrkransar av! De blå bären lyser så fint i riset. Jag plockade med mig en kasse och traskade hemåt.

Jag jobbade vid datorn en liten stund till, men sedan plockade jag fram kransstommar och tråd och band två kransar till dubbeldörrarna på framsidan.

Handskar krävas, och trots att jag hade dem på mig nästan hela tiden hade jag fullt av röda utslag på händer och underarmar efteråt. Så värt ändå. Nu hänger kransarna på våra ockragula dörrar och det blev så fint. Ska göra lite adventsfint på verandan snart, och då ska jag visa.

Sedan hämtade jag hem ungarna, och de gick loss med kartonger och limpistol i alla möjliga projekt medan jag lagade mat. Nu står en saffransdeg på jäsning och jag ser fram emot nybakade saffransbullar  till ett avsnitt av The Queens´s gambit på Netflix. Har ni sett den? Helt makalöst. Blev helt nipprig av de första avsnitten häromkvällen, av hur snyggt gjord den är och hur de arbetat med färger och nyanser. Kunde inte somna på flera timmar den kvällen pga överinspirerad hjärna.

Nu ska jag gå en sväng och natta grisar och getter, sedan blir det soffan och bulle.

 

Advent
Nu skiter jag i trädgården (ett tag i varje fall)