När magasinet blev ett hav

17 juli, 2018
Kategori:

På baksidan av vår trädgård ligger två gamla rödfärgade byggnader. Den vänstra är två riktigt gamla bodar, ditflyttade någon gång efter att vårt hus byggdes i början på förra seklet. Den högra byggnaden är ett gammalt sädesmagasin som nog byggdes ungefär samtidigt som huset. Två våningar, och så matkällare under. Vi har mest använt magasinet som förråd för diverse grejer och gamla möbler, men i början på sommaren uträttade jag stordåd och rensade ut, flyttade möbler, putsade och fejade. Jag tänkte nämligen ställa till med en försenad 30-årsfest.  Och det gjorde jag, för dryga två veckor sedan. Måste visa er hur det såg ut då och berätta lite mer om festen, men först får ni se vad vi pysslar med där ute dessa stekheta dagar.

Bottenvåningen i magasinet är nämligen det svalaste stället på gården. Så heta dagar som dessa, är det enda rätta att bosätta sig där ute. Nåja. Äta en och annan måltid åtminstone, och LEKA. Världens bästa lekställe är det, bland gamla möbler, trasmattor och lampslingor. Igår förvandlades magasinet till ett hav, och möbler flyttades runt och byggdes till en stor båt med kojplatser i den gamla imperialsängen som står under trappan.

Den där sängen är tokfin och skulle egentligen få flytta upp i Brittas rum. Kruxet är bara den lilla smala dörren och passagen innan hennes rum. Sängen går helt enkelt inte in. En fantastiskt mysig koja blir den dock i magasinet tills jag lyckas klura ut en lösning.

Styrman Sixten Karlsson.

Gå på plankan. Barn och deras fantasi alltså. Tänk om en hade hälften!

Älskar det där lilla huset. Så robust och svalt. Och vackert. Samt rymmer en massa vänner när en vill ha fest. Ska visa fler bilder från magasinet och kalasandes snart, för det var en dunderfest vill jag lova!

Torka
Syrenfång och boktips