Syrenfång och boktips

23 maj, 2018
Kategori:

Jag kan inte fatta att sommaren är här. Just nu har jag fullt upp med att njuta det sista utav syrénerna som blommar alldeles fantastiskt i år. Plockar stora fång och sätter runtom i huset.

Kan ju vara bland det finaste på sommaren, att få sova för öppet fönster och med ett fång blommor som doftar ljuvligt på fönsterbrädan.

Jag har varit superförkyld i ett par dagar, och knappt orkat vara ute i värmen. Jag känner nästan inte en enda doft, men syrenerna når till och med fram genom min snoriga näsa. Inte det dummaste egentligen, att inte känna några andra dofter än syren. Ibland hade man ju nästan önskat ha det så, åtminstone i gödselkörartider så här på landet…

Kvällssol och ett lugnt sovrum. Lyxtid. Barnen somnade visserligen ganska sent alla tre, och Jonas är ute och arbetar till sent. Men en egen stund med en bok i sängen medan det fortfarande är ljust känns ofattbart skönt. Läser just nu Elena Ferrantes böcker om två vänninor i Neapel. Sist på bollen kan man tycka, men bättre sent än aldrig!  Är på bok två av fyra och gillar dem väldigt mycket. Det är ett lugn i böckerna som jag gillar, fast samtidigt ett driv och rappt språk som för handlingen framåt, och trots att handlingen varken är särskilt dramatisk eller nervkittlande så fängslar den. Boktips alltså, om det mot förmodan finns nån som inte läst dem än. ”Min fantastiska väninna” heter första boken.

Nu ska jag sniffa syrener lite till. Snart är de överblommade, men då väntar doftschersmin och alla luktärter som jag satt i trädgården. Ljuvliga tider!

När magasinet blev ett hav
Majfest under körsbärsträden