När vi var på Gotland del II – Leva Kungslador

1 oktober, 2016
Kategori:

 I mitten av augusti var vi på Gotland en vecka, och en utav dagarna gjorde vi en utflykt till omtalade Leva Kungslador utanför Visby. Och jag förstår varför det är omtalat. Vilket ställe!
Av alla tips vi fått som folk tyckte vi absolut skulle åka till så var det här ändå det bästa tror jag. Loppislador och antikaffärer i all ära, men när man semestrar med tre små vildar så är de besöken mest svettiga och ångestladdade. Så skönt att då få komma till ett helt barnvänligt ställe som dessutom är vansinnigt snyggt och med massa intressanta saker att upptäcka för både stora och små.

Som en lekskog. Ungarna hade kunnat stanna hela dagen och gunga och leka i trädkojor. Älskar den gula pinnstolsgungan och har storslagna planer för en liknande i Kulla till våren.

Höstlikt, trots bara augusti. Och nästan magiskt att gunga under trädkronorna över en bädd av löv. 
Som sagt. Mycket att kika på för stora och små. Konst, odlingar och till och med en husfabrik med ekohus. 
Vi lunchade också. Men kameran stannade tyvärr i väskan då. Kan dock verkligen rekommendera deras buffé! Fräscht och gott. Britta tittade sig storögt omkring och sportade blommig hätta på sniskan.
Blir jämt så himla sugen på att odla en massa när jag ser sådana här odlingar. Sen slutar det med ett par rader morötter och lite spenat i början av sommaren varje år… Men en vacker dag, då tusan ska jag ha sådana här.
Instagram september
Ätbart höstfint